Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Νέοι Αγρότες & Επιστημονικές λύσεις στον Λαγκαδά


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 26-7-2011

Την Δευτέρα, 1 Αυγ 2011, στις 20.30, η Ένωση Νέων Αγροτιών Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Ένωση Νέων Αγροτών Σερρών και το ΤΕΙ Λάρισας, με την υποστήριξη της Δημοτικής Επιχείρησης Λαγκαδά, οργανώνουν την παρουσίαση στα Λουτρά Λαγκαδά.


Το αντικείμενο της παρουσίασης είναι η ενημέρωση των Νέων Αγροτών και όσων ενδιαφέρονται για την πρόοδο των εργασιών-μελετών του ΤΕΙ Λάρισας στα θέματα:

1. ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

2. ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΞΥΛΟΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ και

3. στοιχεία από την προώθηση ΑΓΡ. ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ, ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ και ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟ

τις οποίες εκπονούν στα πλαίσια του έργου «Επιστημονική Στήριξη Νέων Αγροτών» της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς. Από τα σχόλια των συμμετεχόντων οι μελετητές θα διαμορφώσουν τις τελικές τους προτάσεις τις οποίες θα παραδώσουν στις 24-25 Σεπ 2011 σε εκδήλωση.

Η αξιοποίηση των ξυλωδών υπολειμμάτων μπορεί να καταστήσει τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις αυτάρκεις σε ενέργεια και να εξοικονομήσει πολλά χρήματα (αν ληφθεί υπόψη ότι ένας τόνος πετρελαίου εκτιμάται ότι θα κοστίζει περίπου 1300€, και δύο τόνοι ισοδυνάμου θερμογόνου δύναμης βιομάζας θα κοστίζουν περίπου 250-400€), αλλά ακόμα και η Ελλάδα θα μπορούσε να υποκαταστήσει σχεδόν το μέγιστο των ενεργειακών της αναγκών.

Το ξύλο ως δομικό υλικό με αξιοπιστία, δεν έχει αναπτυχθεί επαρκώς στην Ελλάδα. Η δυνατότητα κατασκευής αποθηκών ή/& στάβλων εξ ολοκλήρου από ξύλα, διαστάσεων 5x10 (με 3μ ύψος) και κάλυψη με λαμαρίνες ή «σάντουιτς». Οι Νέοι Αγρότες ενδιαφέρονται για τέτοιας μορφής φιλικές στο περιβάλλον ξύλινες κατασκευές, με στατική επάρκεια, και πιθανόν «έγκριση τύπου» από το ΥπΑΑΤ.

Άλλωστε η Ένωση Νέων Αγροτών Θεσσαλονίκης και η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ προετοιμάζονται για το 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών (Χίος, 9-11/9/2011) με θέμα «ΠΟΛΥΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ & Νέοι Αγρότες», ενώ θα συμμετέχουν στο Συνέδριο για «Το κοινό μέλλον της υπαίθρου & πόλης» (Αθήνα, Ζάππειο, 27/9/2011) σε μια προσπάθεια προσέγγισης της αγροτικής κοινωνίας με τον αστικό χώρο.

Την Δευτέρα, 1 Αυγ 2011, στις 20.30, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν προτάσεις και ιδέες και για γενικότερα θέματα του μέλλοντος του αγροτικού κόσμου, απολαμβάνοντας την προσφορά του Δήμου Λαγκαδά (Δημοτική Επιχείρηση Λουτρών Λαγκαδά) και το έμπρακτο ενδιαφέρον του για τον αγροτικό κόσμο. Πληροφορίες: Ό. Παναγιωτίδου (Στίβος-6948949805), Α. Καμάρης (Λητή-6981490877), Ά. Γιάτσογλου (Θεσσαλονίκη-6943834921)

Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates