Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Έναρξη Υποβολής Αιτήσεων για τα Προγράμματα της «Αγροτικής Εστίας» για 510.800 δικαιούχους του ΟΓΑ


Δελτίο Τύπου 
Τετάρτη, 27.07.2011

Με στόχο τη διαρκή αναβάθμιση και την ενίσχυση των ψυχαγωγικών και κοινωνικών παροχών προς τους ασφαλισμένους και συνταξιούχους του ΟΓΑ, η Διοίκηση του Οργανισμού ανακοινώνει ότι:


Η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής για τα Προγράμματα της «Αγροτικής Εστίας» ξεκινά την Δευτέρα 01-08-2011 και θα διαρκέσει μέχρι και την Παρασκευή 19-08-2011. 510.800 ασφαλισμένοι (ασφαλιστικά ενήμεροι κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης) και συνταξιούχοι του ΟΓΑ καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους, μπορούν να επωφεληθούν από τα Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομών της Αγροτικής Εστίας για να κάνουν διακοπές σε όλη την Ελλάδα καθώς και την δωρεάν παροχή βιβλίων.

Η διάρκεια ισχύος του προγράμματος του Κοινωνικού Τουρισμού είναι μέχρι 31-03-2012, ενώ για τα προγράμματα εκδρομών και δωρεάν παροχής βιβλίων είναι έως 31-12-2011.

Οι δικαιούχοι των προγραμμάτων, θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στα Κ.Ε.Π. όλης της χώρας.

Από το ίδιο Κ.Ε.Π. ο δικαιούχος θα μπορέσει σε εύλογο χρόνο, να πληροφορηθεί τα αποτελέσματα της κλήρωσης (σε ποιο πρόγραμμα θα συμμετάσχει) και να παραλάβει τα σχετικά Δελτία συμμετοχής του. (Εκτός από τα Δελτία του 5νθήμερου εκδρομικού-επιμορφωτικού προγράμματος νέων αγροτών, τα οποία θα αποσταλούν απευθείας από τον ΟΓΑ).

Δικαιούχοι των προγραμμάτων:

 Οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ

 Οι συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερήλικων

 Οι ασφαλισμένοι του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών (ασφαλιστικά ενήμεροι κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης)

 Τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους (σύζυγοι, παιδιά)

 Χήρες και ορφανά που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου ασφαλισμένου ή συνταξιούχου ΟΓΑ.

Δικαιολογητικά:

Για τη συμμετοχή στα προγράμματα οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν:

- Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ,

- Βιβλιάρια Υγείας ΟΓΑ θεωρημένα - σε ισχύ για το έτος 2011 , (ατομικό και των προστατευόμενων μελών της οικογένειας του, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας.

- Ενημερωτικό σημείωμα σύνταξης ή Απόκομμα πληρωμής σύνταξης ή Απόκομμα καταβολής εισφορών ασφαλισμένου

- Τα άτομα που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου ασφαλισμένου ή συνταξιούχου του ΟΓΑ, θα πρέπει επιπλέον να προσκομίσουν την επιστολή που τους έχει αποστείλει ο ΟΓΑ.

Παραλαβή Δελτίων:

 Τα Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού, 3ήμερων Εκδρομών και δωρεάν αγοράς βιβλίων θα διανεμηθούν μέσω των ΚΕΠ προσκομίζοντας αντίγραφο της αίτησης συμμετοχής και αστυνομική ταυτότητα.

 Τα Δελτία του εκδρομικού-επιμορφωτικού προγράμματος νέων αγροτών θα αποσταλούν με συστημένη επιστολή από τον ΟΓΑ.

Τα Προγράμματα της Αγροτικής Εστίας για το 2011 στα οποία μπορούν να συμμετάσχουν οι δικαιούχοι είνα ι:

1. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ:

Το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού περιλαμβάνει 8ήμερες διακοπές σε επιλεγμένα τουριστικά καταλύματα όλης της χώρας (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια/διαμερίσματα, επιπλωμένες κατοικίες και camping) και απευθύνεται σε 180.000 ασφαλισμένους και συνταξιούχους, καθώς και στα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους (σύζυγοι και παιδιά), που έχουν ασφαλίσει στον ΟΓΑ για περίθαλψη (χωρίς καμία οικονομική συμμετοχή του δικαιούχου ή με μικρή συμμετοχή ανάλογα της κατηγορίας του καταλύματος που θα επιλέξει ο δικαιούχος). (Διάρκεια ισχύος έως 31-03-2012)

2. ΕΚΔΡΟΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

To εκδρομικό πρόγραμμα περιλαμβάνει 3ήμερες εκδρομές, οι οποίες διοργανώνονται από τουριστικά γραφεία συμβεβλημένα με τον ΟΓΑ και απευθύνεται σε 30.000 ασφαλισμένους και συνταξιούχους, καθώς και στα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους (σύζυγοι και παιδιά), που έχουν ασφαλίσει στον ΟΓΑ για περίθαλψη. Το ποσό της οικονομικής συνεισφοράς του δικαιούχου ορίζεται κατ΄ανώτατο όριο στο ποσό των 20€ ανά άτομο και ανά εκδρομή. (Διάρκεια ισχύος έως 31-12-2011)

3. ΕΚΔΡΟΜΙΚΟ- ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ:

Το πρόγραμμα είναι εκδρομικό –επιμορφωτικό 5νθήμερης διάρκειας και θα εφαρμοστεί σε περιοχές της χώρας που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε θέματα επιμόρφωσης, τυποποίησης και ανάπτυξης. Το πρόγραμμα εφαρμόζεται για πρώτη φορά εφέτος και απευθύνεται σε 800 αυτοτελώς απασχολούμενους αγρότες, ηλικίας 21-55 ετών, χωρίς δικαίωμα συμμετοχής των προστατευομένων μελών τους.

Για εφέτος το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί στις περιφέρειες Θεσσαλίας, Δυτικής

Μακεδονίας, Στερεάς Ελλάδας και Ηπείρου ενώ υπάρχει πρόβλεψη για επέκταση του προγράμματος σε όλη την Ελλάδα (Διάρκεια ισχύος έως 16-12-2011)

4. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

Το πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων απευθύνεται σε 300.000 δικαιούχους (ασφαλισμένους και συνταξιούχους του ΟΓΑ), η δε αξία των Δελτίων ανέρχεται στα 20 ευρώ. (Διάρκεια ισχύος έως 31-12-2011)

Από Γραφείο Διοίκησης ΟΓΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates