Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Υπεγράφη η ΚΥΑ για την πληρωμή της προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης

Άνοιξε ο δρόμος για την πληρωμή της προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης με την υπογραφή της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης, σύμφωνα με απάντηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης &Τροφίμων, κ. Αθανάσιου Τσαυτάρη, σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ευάγγελου Αποστόλου.

Ο υπουργός, κατά την διάρκεια της ομιλίας του επισήμανε και τα εξής:

-Συνεπείς στη δέσμευσή μας καταβάλλαμε το 50% της εξισωτικής αποζημίωσης ύψους 80 εκ. € τον Ιούνιο.

-Είχαμε υπολογίσει ότι θα δοθούν συνολικά 130 εκ. €, αλλά οι εκκαθαρίσεις έδειξαν ότι θα χρειαστούν περισσότερα.

-Ήδη καταβάλλαμε τα 50 εκ. € και μόλις έρθει εγγράφως η θετική έγκριση της Ε.Ε θα καταβληθούν επιπλέον 30 εκ. €.

-Εντός των επόμενων ημερών θα καταβάλλουμε τη δεύτερη δόση του ΕΦΚ Πετρελαιοειδών ύψους 30 εκ. €. Οι δικαιούχοι θα πάρουν συνολικά δυο ισόποσες δόσεις των 80 εκ. ευρώ η κάθε μια.

-Έχουν επιστραφεί τα χρήματα του ΦΠΑ από τις εφορίες σε 230.000 αγρότες. Συνεχίζονται ωστόσο οι διασταυρωτικοί έλεγχοι. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Δεν είναι καιρός να πετάμε λεφτά στον αέρα με ψεύτικα και εικονικά τιμολόγια.

-Ξεκινά η λειτουργία του Ταμείου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας με διαθέσιμα κεφάλαια 253 εκ. €, για την ενίσχυση της ρευστότητας στις αγροτικές επενδύσεις.

ΠΗΓΗ: ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates