Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Συνάντηση Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Καθηγητή Αθανάσιου Τσαυτάρη με τον Πρέσβη των ΗΠΑ Daniel Bennett Smith για την ενίσχυση των εξαγωγών


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας και Αμερικής για την αύξηση των εξαγωγών των ελληνικών αγροτικών προϊόντων στις ΗΠΑ, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Καθηγητής, Αθανάσιος Τσαυτάρης, με τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, κ. Daniel Bennett Smith, σήμερα Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012, στο Υπουργείο.


Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η στενή συνεργασία που διατηρούν οι δύο χώρες.


Ειδική συζήτηση έγινε, για την προώθηση ελληνικών προϊόντων, προϊόντων ΠΟΠ με εθνικό χαρακτήρα, όπως φέτα και ελιές, ώστε να διασφαλιστεί η ταυτότητά τους, τόσο στην αγορά των ΗΠΑ, όσο και στην ευρωπαϊκή, αλλά και γιαουρτιού.


Επιπλέον, αντηλλάγησαν απόψεις σχετικά με τη ραγδαία αύξηση στις τιμές των τροφών, αλλά και των ζωοτροφών, λόγω της έντονης ξηρασίας, κάτι που προβληματίζει ιδιαίτερα και τις ΗΠΑ και έχει επιπτώσεις και στην απόκτηση ζωοτροφών από την πλευρά των Ελλήνων κτηνοτρόφων.


Τέλος, συζητήθηκε η στενότερη συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα της εκπαίδευσης και της έρευνας και των γεωργικών συμβουλών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates