Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Κατάληψη και συλλαλητήριο για την πώληση της «Δωδώνης» από τις ΕΑΣ της Ηπείρου

Την άμεση ανάκληση της σκανδαλώδους απόφασης για την πώληση της Δωδώνης στην κοινοπραξία Strategic Initiatives (SΙ), που αποτελείται κατά 90% από την ρώσικων συμφερόντων επενδυτική εταιρεία Strategic Initiatives UK LLP και κατά 10% από την Σίμος Food Group, ζητούν από την κυβέρνηση οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών της Ηπείρου.

Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος της ΕΑΣ Ιωαννίνων Χριστόδουλος Μπαλτογιάννης κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης την Κυριακή 7 Οκτωβρίου, παρουσία παραγωγών αλλά και τοπικών παραγόντων, καθώς και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Σαν πρώτο βήμα αντίδρασης οι ΕΑΣ αποφάσισαν την κατάληψη για αόριστο χρόνο της εταιρείας. «Διαβεβαιώνουμε τους παραγωγούς, τους πελάτες και τους καταναλωτές της Εταιρείας ότι η Δωδώνη θα λειτουργήσει κανονικά και απρόσκοπτα όπως διαχρονικά έγινε με την στήριξη των κτηνοτρόφων στην βιομηχανία, την συμμετοχή των ΕΑΣ στα Διοικητικά Συμβούλια αλλά και των εργαζομένων σε αυτή», τονίζουν στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν.


Ο πρόεδρος της ΕΑΣ Ιωαννίνων υποστήριξε ότι «η πώληση ήταν το αποτέλεσμα ενός αδιαφανούς και σκανδαλώδους διαγωνισμού ο οποίος κατέληξε σε πλιάτσικο της εταιρείας, αφού ο εν λόγω αγοραστής αγοράζει την εταιρεία με 21 εκατ. ευρώ περίπου, από τα οποία αν αφαιρεθούν τα 12 εκατ. ευρώ που οφείλει στη Δωδώνη, αγοράζει την εταιρεία στο εξευτελιστικό τίμημα των 9 εκατ. ευρώ, δηλαδή με τα κέρδη μιας χρονιάς».


Ο κ. Μπαλτογιάννης απηύθυνε πρόσκληση συμμετοχής την Τρίτη, 9 Οκτωβρίου, στο Πανηπειρωτικό συλλαλητήριο το οποίο θα ξεκινήσει από το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.


«Καμία υπηρεσία του Δημοσίου δεν πρέπει να λειτουργήσει καθώς επίσης της Περιφέρειας αλλά και των δήμων της Ηπείρου. Κανένα κατάστημα δεν πρέπει να ανοίξει και τέλος κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να λείψει από αυτό», υπογράμμισε ο κ. Μπαλτογιάννης.


Όπως φάνηκε κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης της Κυριακής, ΕΑΣ και κτηνοτρόφοι πιστεύουν πως το θέμα δεν έχει κλείσει με την ανακοίνωση της υπογραφής συμφωνίας με την Strategic Initiatives, εκτιμώντας πως υπάρχουν περιθώρια για ανατροπή της σε πολιτικό επίπεδο, αλλά και σε νομικό.


ΠΗΓΗ: ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates