Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΙΓΟΤΡΟΦΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ

Αγαπητές/οί κες, κοι

Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Περιφερειακό Παράρτημα Κεντρικής Μακεδονίας, το ΕργαστήριοnΖωοτεχνίας της Κτηνιατρικής Σχολής Α.Π.Θ., το Εργαστήριο Γενικής και Ειδικής Ζωοτεχνίας της Γεωπονικής Σχολής Α.Π.Θ. και η Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Έρευνας (πρώην ΕΘΙΑΓΕ) του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού – ΔΗΜΗΤΡΑ σας προσκαλούν στην ημερίδα που διοργανώνουν στις 2 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 09:00 π.μ., στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Νέου Δημαρχείου του Δήμου Θεσσαλονίκης, με θέμα: «Η Συμβολή της Αιγοτροφίας στην Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας: Προβλήματα και Προοπτικές».
 

Στόχος της ημερίδας είναι η ανάδειξη των προβλημάτων και εμποδίων που συναντά ένας εκτροφέας αιγών στην παραγωγή των προϊόντων του, αλλά και στη μεταποίησή τους. Θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην ανάδειξη του πιο κατάλληλου μοντέλου εκτροφής στον Ελλαδικό χώρο, των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των αίγειων προϊόντων, των κυριότερων προβλημάτων (οικονομικών-διαχειριστικών- υγείας) που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, αλλά και των δυνατοτήτων που υπάρχουν για την απασχόληση νέων γεωτεχνικών και κτηνοτρόφων σε αυτόν τον τομέα της πρωτογενούς παραγωγής. Το αντικείμενο της ημερίδας καθίσταται ιδιαίτερα επίκαιρο λόγω των δυσμενών οικονομικών συνθηκών και της πανθομολογούμενης, αδήριτης ανάγκης για εκσυγχρονισμό της πρωτογενούς παραγωγής ως ένα σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο για τη χώρα.

Η ημερίδα απευθύνεται κυρίως σε γεωτεχνικούς (κτηνιάτρους, γεωπόνους και δασολόγους) και φοιτητές, ενώ το τελευταίο μέρος αποτείνεται και σε κτηνοτρόφους. Θα ακολουθήσει διεξοδική συζήτηση. Οι εισηγήσεις θα διανεμηθούν σε ηλεκτρονική μορφή.

Πληροφορίες για την ημερίδα:
ΓΕΩΤ.Ε.Ε./ Παράρτημα Κεντρικής Μακεδονίας: Τηλ. 2310221726, κο. Ν. Γαβαλά, κα. Γ. Δαύκα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates