Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

«Έσκασε» η παραγωγή κερασιού σε όλη τη χώρα

Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί κερασιού σε όλες ανεξαιρέτως τις περιοχές, όπου υπάρχουν τέτοιου είδους εκμεταλλεύσεις, καθώς οι συνεχείς βροχοπτώσεις είχαν ως αποτέλεσμα να «σκάσει» το μεγαλύτερο μέρος της σοδειάς. Είναι ενδεικτικό ότι στην αγορά, παρατηρείται ήδη μεγάλη έλλειψη στο προϊόν.

Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (κυρίως βροχοπτώσεις) που επικράτησαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα.


Σύμφωνα με πληροφορίες οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΛΓΑ έχουν ήδη κινητοποιηθεί, ενώ εκτός των γεωπόνων του οργανισμού έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού και οι γεωπόνοι των περιφερειακών διευθύνσεων αγροτικής ανάπτυξης κάθε περιοχής.


Όπως βεβαιώνει ο αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ, κ. Χατζηαντωνίου, μιλώντας στο paseges.gr «καταβάλλεται προσπάθεια ώστε να προλάβουμε να γίνει εκτίμηση και δήλωση ζημίας από τους παραγωγούς, με τον καρπό πάνω στο δέντρο».


Οι παραγωγοί από την πλευρά τους ελπίζουν η διαδικασία να ολοκληρωθεί σύντομα, ώστε να λάβουν τις αποζημιώσεις τους.


Αλέξανδρος Μπίκας
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates