Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Αίτημα του ΥΠΑΑ&Τ για δυνατότητα πληρωμής προκαταβολών των ενισχύσεων στους γεωργούς


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Αίτημα για δυνατότητα πληρωμής προκαταβολών των ενισχύσεων στους γεωργούς υπέβαλε προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Το Υπουργείο επικαλείται κυρίως τις δημοσιονομικές δυσχέρειες και την έλλειψη ρευστότητας, που δυσχεραίνουν την παραγωγική διαδικασία αλλά και τις εξελίξεις των τιμών τόσο των εισροών όσο και των γεωργικών προϊόντων, που συνηγορούν για την κατά το δυνατόν συντομότερη πληρωμή των εισοδηματικών ενισχύσεων. Εφόσον το ελληνικό αίτημα γίνει δεκτό από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι πληρωμές των προκαταβολών μπορούν να γίνουν αμέσως μετά την 15η Οκτωβρίου.

Όπως τόνισε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Καθηγητής Ναπολέων Μαραβέγιας, «Η στροφή της οικονομίας προς παραγωγικές κατευθύνσεις αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση της αναπτυξιακής προσπάθειας της χώρας. Η απρόσκοπτη εξέλιξη της αγροτικής δραστηριότητας, με παροχή ρευστότητας στους παραγωγούς, αποτελεί άμεση προτεραιότητα. Γίνεται προσπάθεια να αξιοποιηθεί κάθε δυνατότητα για τη στήριξη του εισοδήματος των αγροτών και η έγκαιρη πληρωμή των επιδοτήσεων είναι μέρος αυτής της προσπάθειας».

ΠΗΓΗ: ΥΠΑΑ&Τ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates