Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Δήλωναν βοσκότοπο το φαράγγι της Σαμαριάς και έπαιρναν επιδοτήσεις

Στα χέρια της Δικαιοσύνης βρίσκεται, από τις 26 Απριλίου, ο φάκελος υπόθεσης που αφορά κτηνοτροφικές ενισχύσεις. Όπως δήλωσε το μεσημέρι της Τρίτης, 15 Μαΐου, από τα Χανιά ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Αθανάσιος Καρούντζος, στην υπόθεση εμπλέκονται τουλάχιστον 300 άτομα που δήλωναν ως βοσκοτόπους έκταση μέσα στο φαράγγι της Σαμαριάς και έπαιρναν κτηνοτροφικές ενισχύσεις.

Τα στοιχεία, που περιλαμβάνουν πλήρη κατάλογο με τα ονόματα των εμπλεκομένων που έχει στη διάθεσή του ο εισαγγελέας Χανίων και αφορούν την περίοδο από το 2009 μέχρι και σήμερα, είναι αποκαλυπτικά και δείχνουν πως, τουλάχιστον 300 κτηνοτρόφοι, έπαιρναν παράνομα επιδοτήσεις, δηλώνοντας ότι είχαν βοσκοτόπια που καταλάμβαναν έκταση 25.000 στρεμμάτων μέσα στη δημόσια και προστατευόμενη περιοχή του φαραγγιού της Σαμαριάς.

Οι εμπλεκόμενοι εμφανίζονται σαν ιδιοκτήτες αλλά και σαν ενοικιαστές αυτής της έκτασης. Η έρευνα ξεκίνησε ύστερα από ανώνυμα τηλεφωνήματα στη διεύθυνση δασών Χανίων και σύμφωνα με τον κ. Καρούντζο συνεχίζεται και για άλλες περιόδους και το θέμα παραμένει ανοικτό. Την ίδια ώρα, έχουν ζητηθεί στοιχεία για παρόμοια δραστηριότητα και σε άλλες περιοχές, όπως αναδασωτέες περιοχές στην περιοχή 'Αναβος στο Σέλινο Χανίων, έκταση στο φαράγγι Θερίσου και σε αναδασωτέα επιφάνεια στο Βλάτος Κισσάμου.


Ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης αποκάλυψε πως στον εισαγγελέα βρίσκεται ένας ακόμα φάκελος, που αφορά μια πολύ μεγάλη έκταση στο Ρέθυμνο, όπου επιτήδειοι δήλωναν δασικές εκτάσεις ως αγροτικές, προκειμένου να λαμβάνουν αγροτικές επιδοτήσεις. Σε αυτή την υπόθεση εμπλέκονται περισσότερα από 250 άτομα, ενώ η δασική έκταση που δηλωνόταν ως αγροτική ήταν πάνω από 15.000 στρέμματα.


ΠΗΓΗ:
ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates