Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Ερώτηση Κατερίνας Μπατζελή για τα Σχέδια Βελτίωσης

Την επιτάχυνση της αξιολόγησης και έγκρισης των Σχεδίων Βελτίωσης (Μέτρο 211) που εκκρεμούν για χιλιάδες παραγωγούς, αλλά και ενημέρωση για το σαφές χρονοδιάγραμμα έναρξης λειτουργίας του Ταμείου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας και την εξέλιξη της ειδικής κατηγορίας Σχεδίων Βελτίωσης των καπνοπαραγωγών ζητά με επίκαιρή ερώτησή της προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Φθιώτιδας κ. Κατερίνα Μπατζελή.

Στην ερώτησή της η κ. Μπατζελή επισημαίνει ότι στην περίοδο οικονομικής ύφεσης που διανύουμε δε χωρούν καθυστερήσεις και αναβολές, οι οποίες πλήττουν τον παραγωγικό ιστό της χώρας και δη τον αγροτικό τομέα.

«Για την αναστροφή του κλίματος στην οικονομία προτεραιότητα όλων πρέπει να είναι η επιτάχυνση των επενδύσεων κυρίως στον αγροτικό τομέα ως σημαντικού μοχλού εθνικής και περιφερειακής ανάπτυξης και η πλήρης εκμετάλλευση των κοινοτικών πόρων. Η άμεση λύση της χρηματοδότησης των επενδύσεων που έχουν ήδη εγκριθεί αλλά δεν υλοποιούνται μέσω του μηχανισμού του Ταμείου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας που έχει αποφασιστεί από το 2010 μπορεί να αποτελέσει τη βάση για την επαναλειτουργία του μηχανισμού της αγοράς που είναι άμεσα συνδεδεμένη με τις επενδυτικές προσπάθειες.


Ταυτόχρονα, το σημαντικότατο ποσό των 500 εκατ. ευρώ που αφορά το Μέτρο 211 Σχέδια Βελτίωσης θα πρέπει να αξιοποιηθεί όσο το δυνατόν πιο σύντομα και με διαφανή διαδικασία. Από τους 7700 περίπου φακέλους υποψηφίων για επενδύσεις ελάχιστοι έχουν αξιολογηθεί και κανένας δεν έχει πάρει την τελική έγκριση στα χέρια του».


Επισυνάπτεται
η επίκαιρη ερώτηση της κ. Μπατζελή εδώ:

ΠΗΓΗ:
ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates