Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Ενεργοποιείτε ξανά η Ε.Ν.Α. Άρτας με στόχο την δημιουργία της Πανηπειρώτικης Ε.Ν.Α.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρέβεζα 12 / 2 / 2014

Η Ε.Ν.Α Πρέβεζας στα πλαίσια της δράσης επισκέφτηκε νέους αγρότες της Άρτας στην προσπάθεια επανεκκίνησης της Ε.Ν.Α. Άρτας η οποία είναι αδρανοποιημένη τον τελευταίο καιρό καθώς και την πρωτοβουλία -στήριξη της στην δημιουργία Πανηπειρώτικης Ένωσης Νέων Αγροτών .
Ο πρόεδρος της Ε.Ν.Α. βρέθηκε στο Κ.Ε.Κ. της Άρτας όπου οι νέοι αγρότες της ευρύτερης περιοχής κάνουν την υποχρεωτική εκπαίδευση από τον ΕΛΓΟ <<ΔΗΜΗΤΡΑ>> στα πλαίσια του προγράμματος των νέων αγροτών που εντάχτηκαν το 2010. Η ενημέρωση έγινε σε νέους αγρότες για τον ρόλο της Ε.Ν.Α. Πρέβεζας αλλά και την δράση που έχει τα τελευταία χρόνια με κύριο επίτευγμα της, την δημιουργία της Πρώτης Αγοράς Αγροτών στην Ελλάδα. Οι νέοι αγρότες αφού άκουσαν με ενδιαφέρον αναγνώρισαν το ρολό ενός ενεργού συλλόγου νέων αγροτών όπως η Ε.Ν.Α. στην περιφερειακή ενότητα Άρτας που θα έχει σαν στόχο την προάσπιση των δικαιωμάτων αλλά και την επίλυση προβλημάτων τους. Πολλοί νέοι αγρότες της Άρτας αναφέρθηκαν σε πολλά προβλήματα του νομού που αντιμετωπίζουν όπως σε αποζημιώσεις στο κτηνοτροφικό κεφάλαιο , στο μεγάλο πρόβλημα των μη επιλέξιμων βοσκότοπων και τόνισαν έντονα ότι δεν έχουν πάρει ακόμα δικαιώματα επιδοτήσεων. Ο πρόεδρος της Ε.Ν.Α. Πρέβεζας κατανόησε όλα τα προβλήματα που έχουν προκύψει και δεσμεύτηκε να τα διαβιβάσει στους εμπλεκόμενους φορείς ώστε να λυθούν σύντομα. Στην συνέχεια μοιράστηκαν αιτήσεις εγγραφής νέων μελλών στην Ε.Ν.Α. Άρτας και ορίστηκε 3μελης συντονιστική επιτροπή ενεργοποίησης της καλώντας όλους τους νέους αγρότες το Σάββατο στην πρώτη συνάντηση της Ε.Ν.Α. Η επιτροπή απαρτίζεται από τους Πλατσούκας Ιωάννης (κτηνοτρόφος) Σιαπλιαούρας Θεόδωρος (κτηνοτρόφος) Μούτσης Χρυσόστομος (κτηνοτρόφος). Η επιτροπή δεσμεύτηκε να ειδοποιήσει τα παλιά μέλη της Ε.Ν.Α. Άρτας ώστε να προσκληθεί Γενική συνέλευση και εκλογή καινούριου Διοικητικού Συμβούλιου καθώς και την ανάδειξη εκπροσώπων που θα συμμετέχουν στην Ηπειρώτικη Ε.Ν.Α. Η Ε.Ν.Α. Πρέβεζας θα βρίσκεται με κλιμάκιο της στην συνάντηση που έχει οριστεί στην Άρτα από τους νέους αγρότες. Στην συνάντηση αυτή η Ε.Ν.Α. Πρέβεζας θα ενημερώσει επίσης για το 2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Νέων Υπαίθρου που θα γίνει στην Π.Ε. Άρτας με την στήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου ύστερα από την ομιλία του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη στην Θεσ/νίκη στα πλαίσια της προφεστιβαλικής εκδήλωσης που έγινε στην αίθουσα CORONA της ΔΕΘ στην AGROTICA 2014 .

Η προσπάθεια της Ε.Ν.Α. Πρέβεζας δεν σταματάει εδώ και σύντομα θα επισκεφτεί και άλλες Περιφερειακές Ενότητες με στόχο την ενεργοποίηση της Ε.Ν.Α. Ιωαννίνων την δημιουργία Ε.Ν.Α. στην Θεσπρωτία και την άμεση δημιουργία ενός Περιφερειακού συνδικαλιστικού οργάνου Νέων Αγροτών την οποία έχει προαναγγείλει .


Επικοινωνία  6974111252                                                     Για την Ε.Ν.Α. Πρέβεζας

Facebook : Ε.Ν.Α. Πρέβεζας                                                             Ο Πρόεδρος

URL:  enaprevezas.blogspot.com                                            ΛΕΩΝΙΔΑΣ Ι ΡΑΒΑΝΟΣ

Email : enaprevezas @yahoo.gr                                                       Ο Γραμματέας
                                                                                                 ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΜΠΡΟΥΒΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates