Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Στα μπλόκα κατευθύνονται οι αγρότες

Στις περιοχές όπου έχουν αποφασίσει να στήσουν μπλόκα κατευθύνονται αγρότες από διάφορα μέρη της Ελλάδας, με αυτούς από τη Θεσσαλία και την Ημαθία να πρωτοστατούν, ενώ άλλοι παραμένουν σε στάση αναμονής μέχρι και την Τετάρτη.

Ειδικότερα, οι Θεσσαλοί αγρότες έχουν ξεκινήσει την πορεία τους προς τον κόμβο της Νίκαιας, στην εθνική οδό Αθήνας-Θεσσαλονίκης, έξω από τη Λάρισα, όπου αργά το μεσημέρι πρόκειται να αποφασίσουν τα επόμενα "βήματά" τους.

Στο μεταξύ, κληθείς να σχολιάσει τα νέα ελαστικά μέτρα που ανακοινώθηκαν για την εφαρμογή του μέτρου τήρησης βιβλίων εσόδων-εξόδων, το μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών Μπλόκων Βαγγέλης Μπούτας δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: “τον καρκίνο δεν τον αντιμετωπίζεις με ασπιρίνη”.

Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγροτικών Μπλόκων είχε εκτιμήσει πρόσφατα ότι υπολογίζεται να στηθούν περίπου 30-40 μπλόκα κατά μήκος της εθνικής οδού Αθηνών- Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης και σε διάφορους κόμβους του επαρχιακού δικτύου της βόρειας Ελλάδας.

Στον κόμβο της Κολούρας μεταβαίνουν και αγρότες από την Ημαθία, ενώ μπλόκα αναμένεται να στηθούν στην Αλεξάνδρεια, στη δυτική είσοδο της πόλης και στη Νάουσα, στη διασταύρωση του Σιδηροδρομικού Σταθμού, λίγο έξω από τον Κοπανό.

Στις Σέρρες, οι αγρότες έχουν αποφασίσει να τηρήσουν στάση αναμονής μέχρι και την Τετάρτη, ενώ αυτοί σε Δράμα και Καβάλα πρόκειται να βγάλουν τα τρακτέρ τους στον κόμβο Σκαρύ, επί της εθνικής οδού Καβάλας- Δράμας, ενώ για την Τετάρτη προτίθενται να συμμετάσχουν σε συλλαλητήριο στην Κομοτηνή.

Υπενθυμίζεται ότι οι αγρότες διαμαρτύρονται για σειρά μέτρων, μεταξύ των οποίων τα φορολογικά, ενώ ψηλά στην "ατζέντα" των διεκδικήσεων τους βρίσκονται ζητήματα που αφορούν το υψηλό κόστος παραγωγής και τα δάνεια.

Κρήτη

Σε αποκλεισμό του κτιρίου, όπου στεγάζονται η Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία και τα Διοικητικά Δικαστήρια, έχουν προχωρήσει από το πρωί αγρότες στα Χανιά. Στην κεντρική είσοδο του κτιρίου που είναι κλειστή, οι αγρότες έχουν αναρτήσει πανό ενώ με φυλλάδια ενημερώνουν τους πολίτες για τα αιτήματά τους.

Την κινητοποίηση οργανώνει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Χανίων «Ενότητα» που με ψήφισμά της καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει τον νόμο για τη φορολόγηση των αγροτών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της «Ενότητας» Γιώργο Μπικάκη, οι αγρότες βρίσκονται σε δεινή θέση και δεν αντέχουν άλλα μέτρα. «Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει τα διάφορα χαράτσια που ισοπεδώνουν τον αγρότη, την ύπαιθρο την ελληνική κοινωνία. Ας πάρει μέτρα ανάπτυξης για τον πρωτογενή τομέα και όχι μέτρα αφανισμού», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο ψήφισμα της κινητοποίησης.

Ο αποκλεισμός του κτιρίου όπως έχει ανακοινωθεί θα είναι διήμερος, ενώ αγρότες, μέλη της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων και κτηνοτρόφοι κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους με συγκέντρωση που οργανώνουν στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης στη θέση «Μεγάλα Χωράφια» της εθνικής οδού Χανίων- Ρεθύμνου. Πρόθεση των οργανωτών της συγκεκριμένης κινητοποίησης είναι να κλείνουν για μικρά χρονικά διαστήματα την Εθνική Οδό ενημερώνοντας τους οδηγούς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

ΠΗΓΗ: ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates