Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Ο ΣΥΡΙΖΑ Άρτας για τις κινητοποιήσεις των αγροτών

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της στις κινητοποιήσεις του αγροτικού κόσμου της περιοχής μας, που βρίσκεται στα όρια της απόγνωσης και αγωνιά για το μέλλον. Χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφοι αδυνατούν πλέον ν’ ανταποκριθούν στο αυξημένο κόστος της παρα­γωγής. Η κατάρρευση των τιμών παραγωγού, η υπερφορολόγηση, η πιστωτική ασφυξία και οι απαιτήσεις των Τραπεζών, με την απειλή του πλειστηριασμού, κατα­δικάζουν σε βέβαιο θάνατο τη μικρομεσαία αγροτική εκμετάλλευση. Ο πρωτογενής τομέας οδηγείται σε τέτοια αποδυνάμωση, που δεν είμαστε πια σε θέση να καλύ­ψουμε τις επισιτιστικές ανάγκες του λαού μας.

Τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση οδηγούν σε ξεκλήρισμα του αγροτικού κόσμου. Ξεκλήρισμα με τη κυριολεκτική σημασία της λέξης. Θα χάσουν οι αγρότες τον κλήρο της γης που έχουν για να δουλεύουν και να τρέφουν της οικογένειές τους. Πρόκειται για μια απολύτως συνειδητή πολιτική επιλογή των μνημονιακών κυβερνήσεων, που σκοπό έχει να συγκεντρωθεί η αγροτική γη σε λίγα χέρια, να γυρίσουμε δηλαδή στις εποχές των κολίγων και των τσιφλικάδων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται στους αγρότες της περιοχής και όλης της χώρας. Καλεί σε συστράτευση για να αποκρούσουμε το ξεκλήρισμα του αγροτικού κόσμου, για να επεξεργαστούμε και να υλοποιήσουμε το σχέδιο που θα ενεργοποιήσει τον πρωτο­γενή τομέα και θα ξαναζωντανέψει την ύπαιθρο. Είναι τέτοιες οι εξελίξεις σε ευρω­παϊκό και διεθνές επίπεδο και τόσο τραγική η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, που καθιστούν εξαιρετικά επείγουσες πολλές διαρθρωτικές αλλαγές και δράσεις.

Για μας στον ΣΥΡΙΖΑ, παραγωγική ανασυγκρότηση του πρωτογενούς τομέα σημαίνει:


· διασύνδεση μεταξύ των κλάδων του πρωτογενή τομέα,

· ανασύνταξη του συνεταιριστικού κινήματος, πάνω σε νέες βάσεις

· αλλαγή στα παραγωγικά πρότυπα και στην ποιότητα των προϊόντων,

· αναδιάρθρωση της κοινοτικής αγροτικής πολιτικής.

Σημαίνει επίσης:

· ορθολογική διαχείριση υδάτων και φυσικών πόρων

· ορθολογική πολιτική γης, με αναδασμούς, δασικούς χάρτες, προστασία της γης υψηλής παραγωγικότητας,

· προστασία της βιοποικιλότητας και αντιμετώπιση της διατροφικής υπο­βάθμισης.

Σημαίνει, τέλος, υποδομές Υγείας, Εκπαίδευσης και Πολιτισμού στην Περιφέρεια.

Γιατί δεν μπορεί να υπάρξει βιώσιμη ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα παρα­γωγής σε μια κοινωνικά, πολιτιστικά και οικονομικά απαξιωμένη ύπαιθρο.

Εμείς προτείνουμε έναν άλλο δρόμο, ένα δρόμο που προϋποθέτει την αλλαγή νοοτροπίας εκ μέρους μας. Δε ζητάμε να γυρίσουμε στα παλιά, δε θέλουμε να επα­ναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος.

Ο δρόμος που προτείνουμε δεν είναι σπαρμένος με ροδοπέταλα. Έχει κόπο και μόχθο. Έχει όμως και την ελπίδα ότι θα ξημερώσει μια καινούργια μέρα.

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates