Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Νέος κύκλος αγροτικών κινητοποιήσεων ξεκινά από σήμερα

Στις πλατείες των χωριών βγαίνουν σήμερα τα τρακτέρ μετά το νέο κύκλο αγροτικών κινητοποιήσεων που αποφασίστηκε την Κυριακή, 19 Ιανουαρίου, σε πανελλαδική σύσκεψη αγροτών, στη Λάρισα.

Η σύσκεψη έγινε με πρωτοβουλία της συντονιστικής επιτροπής του "μπλόκου της Νίκαιας"-από τις περσινές κινητοποιήσεις-και με την μαζική συμμετοχή εκπροσώπων από τα λοιπά μπλόκα από την Έβρο μέχρι και την Κρήτη.

Από τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις θα αποφασιστεί η κλιμάκωση της δράσης των αγροτών, οι οποίοι δεν αποκλείουν ακόμη και να επανέλθουν τα μπλόκα, στα τέλη Ιανουαρίου.

Στη σύσκεψη της Λάρισας αποφασίστηκε, επίσης, να γίνουν παραστάσεις διαμαρτυρίας σε πανελλαδικό επίπεδο, έξω από τις εφορίες, ενώ την 1η Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της AGROTICA.

Μεταξύ των βασικών αιτημάτων των αγροτών, είναι η κατάργηση των λογιστικών βιβλίων για τους μικρομεσαίους αγρότες, που πλέον είναι υποχρεωμένοι να κρατούν, να θεσμοθετηθεί 40.000 αφορολόγητο εισόδημα για κάθε αγροτική οικογένεια, συν 5.000 χιλιάδες ευρώ για κάθε παιδί καθώς και η ρύθμιση των "κόκκινων" δανείων.

Στο μεταξύ, κατά την τρέχουσα εβδομάδα οι Βορειοελλαδίτες αγρότες θα έχουν εντατικές διαβουλεύσεις επί προτάσεων που προτίθενται να καταθέσουν στους αρμόδιους υπουργούς, αντί της τήρησης βιβλίων εσόδων- εξόδων.

ΠΗΓΗ: ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates