Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Νέα κρούσματα σφετερισμού της ΠΟΠ φέτας – άμεση αντίδραση ΣΕΚ.


Την ονομασία FETA ως εμπορικό σήμα σε κατηγορίες τροφίμων άλλες από τυριά ισχυρίζεται ότι έχει εγκρίνει ο οργανισμός Turkish Patent Institute, γεγονός που προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας.

Σύμφωνα με σχετικό έγγραφο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που κινητοποιήθηκε, έπειτα από σχετική παρέμβαση του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, τα εμπορικά σήματα ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν σε παρασκευάσματα που αποτελούν απομιμήσεις τυριών, ενώ παλιότερα κατά τις ίδιες πληροφορίες κυκλοφορούσαν στην αγορά ακόμη και πατατάκια με γεύση «φέτα», τα οποία και διαφημίζονταν σε τηλεοπτικό κανάλι.

Εξάλλου, τουρκική εταιρεία με σοβαρή εξαγωγική δραστηριότητα κατέθεσε τέσσερις αιτήσεις για εμπορικά σήματα, χρησιμοποιώντας τον όρο φέτα, ακόμη κι αν δεν πρόκειται για τυριά, αλλά για άλλου είδους τρόφιμα.


Πρέπει, τέλος, να σημειωθεί ότι ο ΣΕΚ κινήθηκε νομικά σε συνεργασία με το γραφείο ΟΕΥ της πρεσβείας μας στην Κων/πολη, ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο κ. Πνααγιώτη Πεβερέτο, ο ΣΕΚ διερευνά παρόμοιες παρανομίες και σε άλλες χώρες του κόσμου, όπως για παράδειγμα οι Ινδίες και αναμένεται να κινηθεί αναλόγως.


Φαίνεται πως η απορρόφηση χιλιάδων ελληνικών αμνοεριφίων κατά την περίοδο του Πάσχα εκ μέρους εμπόρων από τη γείτονα, "άνοιξε" την όρεξη σε τουρκικές εταιρείες, που πλέον προσπαθούν να καρπωθούν την προστιθέμενξ αξία των ποιοτικών, ελληνικών γαλακτοκομικών προϊόντων

ΠΗΓΗ: ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates