Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Η ΑΤΕ δέσμευσε καταθέσεις Γιαννιωτών κτηνοτρόφων!

Επιστολή διαμαρτυρίας της ΕΑΣΙ στο Διοικητή Θ. Πανταλάκη

Ακόμη ένα σημαντικό πρόβλημα έχουν ν’ αντιμετωπίσουν οι κτηνοτρόφοι των Ιωαννίνων, αφού η ΑΤΕ δέσμευσε τις καταθέσεις τους για τα δάνεια που έχουν πάρει και ενώ έχει ήδη αποφασιστεί παράταση στη πληρωμή των άτοκων δανείων!
Με επιστολή του στον Διοικητή της ΑΤΕ Θ. Πανταλάκη και στον Διευθυντή του καταστήματος της Τράπεζας στα Γιάννενα, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Χριστόδουλος Μπαλτογιάννης ζητά να σταματήσει αυτή η ενέργεια και να αποδεσμευθούν τα χρηματικά ποσά των κτηνοτρόφων.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Μεταξύ άλλων, ο κ. Μπαλτογιάννης αναφέρει στην επιστολή, ότι «το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αποφάσισαν την παράταση λήξης (πληρωμής) και παράλληλα νέα ρύθμιση των άτοκων δανείων τα οποία χορηγήθηκαν στις πτηνοκτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις της χώρας, εντός δε των ημερών επίκειται η αποστολή της απόφασης η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 2015/27-12-2010 τ.Β. Παρ’ όλα όμως αυτά, τα υποκαταστήματα της ΑΤΕ στα Γιάννινα προχώρησαν σε δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών καταθέσεων κτηνοτρόφων παραγωγών προκειμένου να γίνει αποπληρωμή των δανείων. Γι’ αυτό ζητούμε άμεσα να σταματήσει με εντολή σας αυτή η αυθαίρετη ενέργεια και να αποδεσμευτούν τα χρηματικά ποσά των κτηνοτρόφων παραγωγών τα οποία δεσμεύτηκαν μέχρι σήμερα».

ΣΥΝΕΧΩΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ...
Πρόκειται για ένα ακόμη πρόβλημα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι κτηνοτρόφοι στα Γιάννενα. Δεν φθάνει η αβεβαιότητα για το μέλλον της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη», αλλά και η κρίση που έχει αγγίξει το επάγγελμά τους, έρχεται και η συγκεκριμένη κίνηση της ΑΤΕ να τους αφήσει εντελώς απροστάτευτους.

ΕΥΚΑΙΡΙΑ...
Στο μεταξύ, σημαντική ευκαιρία για τους παραγωγούς ακτινιδίου της Άρτας παρουσιάζεται με το νέο σχέδιο νόμου, που υπέγραψε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  Κώστας Σκανδαλίδης, για εξαγωγές ακτινιδίων στην Κίνα.
«Μετά από πολύμηνες προσπάθειες ικανοποιήθηκαν οι αυξημένες απαιτήσεις της Κίνας για την υγειονομική κατάσταση των ελληνικών ακτινιδίων. Σε πρόσφατη επίσκεψη Κινεζικής αντιπροσωπείας στους χώρους παραγωγής, συσκευασίας και ελέγχου των ακτινιδίων στην Ελλάδα, η ελληνική πλευρά έδωσε κάθε απαιτούμενο εχέγγυο για την ασφάλεια και την ποιότητα του ελληνικού προϊόντος» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο.
Όπως δήλωσε ο Υπουργός Κ. Σκανδαλίδης γίνεται ένα σημαντικό βήμα για την τόνωση της εξωστρέφειας της ελληνικής γεωργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates