Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Επιστολή του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας στον Γ. Παπακωνσταντίνου για τις παρακρατήσεις ποσών από κτηνοτρόφους


«Θεωρούμε απαράδεκτη την πολιτική των τραπεζών, κυρίως της ΑΤΕ, να προχωρήσουν σε παρακράτηση ποσών από τους κτηνοτρόφους - πτηνοτρόφους τόσο από την καταβολή της β’ δόσης των ενισχύσεων όσο και από άλλους λογαριασμούς τους για την αποπληρωμή δόσης των δανείων που χορηγήθηκαν το 2007 (άτοκα δάνεια)», επισημαίνει σε επιστολή του προς το Γ. Παπακωνσταντίνου, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, Παναγιώτης Πεβερέτος.
Ολόκληρη η επιστολή
Κύριε Υπουργέ,
Θεωρούμε απαράδεκτη την πολιτική των τραπεζών, κυρίως της ΑΤΕ, να προχωρήσουν σε παρακράτηση ποσών από τους κτηνοτρόφους - πτηνοτρόφους τόσο από την καταβολή της β’ δόσης των ενισχύσεων όσο και από άλλους λογαριασμούς τους για την αποπληρωμή δόσης των δανείων που χορηγήθηκαν το 2007 (άτοκα δάνεια).
Έχει, ωστόσο, προηγηθεί η υπογραφή της απόφασης 59846/Β.2461 (ΦΕΚ Β 2015/27-12-2010)  με την οποία, από τις 27/12/2010, ρυθμίζονται τα δάνεια που έχουν χορηγηθεί το 2007. Η διάρκεια του δανείου ορίζεται σε έξι χρόνια και θα καταβάλλεται σε ίσες ετήσιες τοκοχρεολυτικές δόσεις με πρώτη δόση καταβλητέα στις 31/12/2011 και τελευταία στις 31/12/2016.
Καλούμε τον Υπουργό Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου να παρέμβει προς τις τράπεζες ζητώντας το αυτονόητο δηλαδή την εφαρμογή των αποφάσεών του.
Καλούμε τις τράπεζες να επιστρέψουν άμεσα στους κτηνοτρόφους- πτηνοτρόφους τα ποσά τα οποία παράνομα παρακράτησαν.
Καλούμε την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ να παρέμβει στην κατεύθυνση δικαίωσης των παραγωγών.
Με τιμή
Ο Πρόεδρος του ΣΕΚ
Παναγιώτης Πεβερέτος
Κοινοποίηση:
  1. Κύριο  Κώστα Σκανδαλίδη,  Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων
  2. Κυρία Μιλένα Αποστολάκη, Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων
  3. Κύριο Θεόδωρο Πανταλάκη, Διοικητή ΑΤΕ
  4. Κυρία  Αδαμαντίνη Λάζαρη, Υποδιοικητή ΑΤΕ
  5.  Κύριο Μιχάλη Σάλλα,  Πρόεδρο Δ.Σ. Τράπεζας Πειραιώς

ΠΗΓΗ: ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates