Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Εγκρίθηκε από την Κομισιόν το πρόγραμμα των Νέων Αγροτών

Μέσω twitter ενημέρωσε το μεσημέρι της Τρίτης, 12 Νοεμβρίου, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιος Τσαυτάρης, για την έγκριση του προγράμματος Νέων Αγροτών από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Λακωνικά αναφέρει ότι «Εγκρίθηκε το πρόγραμμα "Εγκατάστασης Νέων Γεωργών" ύψους 100 εκατομμυρίων € για περισσότερους από 6.000 δικαιούχους» και τις επόμενες ώρες αναμένεται να ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέρειες

Θυμίζουμε ότι, όπως έχει γράψει το Agronews, η ελληνική πρόταση περιελάμβανε κλιμακωτή ενίσχυση (πριμ) για την πρώτη εγκατάσταση των Νέων Γεωργών που κυμαινόταν μεταξύ 10.000 και 20.000 ανάλογα με την περιοχή κατοικίας και το είδος της αγροτικής εκμετάλλευσης.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχουν ηλικία έως 40 ετών, να κατοικούν ή να μετακομίσουν στην ύπαιθρο, να μην έχουν ασχοληθεί ποτέ με το γεωργικό επάγγελμα στο παρελθόν (να μη φαίνεται αυτό στις ασφαλιστικές τους εισφορές και στο ΟΣΔΕ) και να παραμείνουν αγρότες για 10 χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υπολογίσουν τα χρήματα που θα πάρουν, εάν προσθέσουν τα παρακάτω στοιχεία:

ΠΗΓΗ: agronews.gr
Περιοχή μόνιμης κατοικίας:
Ορεινή- 7.500 ευρώ
Μειονεκτική- 5.000 ευρώ
Λοιπές περιοχές- 2.500 ευρώ

Είδος εκμετάλλευσης στη μελλοντική μορφή:

Κτηνοτροφική- 7.500 ευρώ
Φυτική- 7.500 ευρώ
Μεικτή- Μελισσοκομία- 5.000 ευρώ

Επίπεδο εισοδήματος της εκμετάλλευσης:

Πάνω από το 120% του εισοδήματος αναφοράς- 5.000 ευρώ
80%- 120% του εισοδήματος αναφοράς- 2.500 ευρώ

Το επόμενο βήμα από το υπουργείο είναι να δημοσιεύσει την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, για να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι μέχρι πότε μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates