Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

«Κλειδιά» τα έτη 2011 και 2014 για τις ενισχύσεις της νέας ΚΑΠ


Με βάση δύο έτη θα γίνει η κατανομή των ενισχύσεων με τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική. Το 2011 θα είναι το έτος που δίνει το «διαβατήριο» για να ενταχθεί μία αγροτική εκμετάλλευση σε καθεστώς ενίσχυσης. Το 2014 θα μετρηθούν όλα τα στρέμματα καλλιεργήσιμης γης και βοσκότοπων, για να προκύψει το ποσό της βασικής περιφερειακής ενίσχυσης μετά το 2015 και μέχρι το 2019, που θα είναι η μεταβατική περίοδος για τα δικαιώματα των αγροτών.

Πιο συγκεκριμένα, το 2011 αποτελεί «κλειδί», σύμφωνα με την Κομισιόν και τον Ντάτσιαν Τσιόλος για το ποιες αγροτικές εκμεταλλεύσεις θα δικαιούνται αυτόματα να μπουν στο νέο σύστημα των περιφερειακών δικαιωμάτων.

Εάν είχες δηλώσει, δηλαδή, στο ΟΣΔΕ του 2011 την αγροτική σου εκμετάλλευση και συνεχίσεις να τη δηλώνεις το 2014, τότε δικαιούσαι αυτόματα την περιφερειακή βασική ενίσχυση που θα αποφασιστεί σε εθνικό επίπεδο. 


ΠΗΓΗ:agronews.gr
Στόχος της Κομισιόν είναι να αποφευχθούν κερδοσκοπικές κινήσεις ατόμων άσχετων με τη γεωργία, που θα έσπευδαν να αγοράσουν γη μόνο και μόνο για να κατοχυρώσουν δικαιώματα, ωθώντας τις τιμές προς τα πάνω.

Προκειμένου να αποφευχθεί μια ενδεχόμενη αναταραχή στην αγορά γης, η Κομισιόν θα φτιάξει μία βάση δεδομένων που θα περιέχει όλες τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις που υπάρχουν το 2011.

Όταν το υπουργείο αναφέρεται στο έτος 2014, σημαίνει ότι θα γίνουν από την πλευρά του (με τον ΟΠΕΚΕΠΕ) οι μετρήσεις που χρειάζονται για την περιφερειοποιημένη ενίσχυση του 2015. Δηλαδή θα καταγραφούν οι βοσκότοποι, οι πεδινές εκτάσεις, η φυτική παραγωγή στην Ελλάδα γενικά. Ανάλογα με αυτά τα ποσά θα γίνει και ο υπολογισμός του δικαιώματος που θα παίρνει ο κτηνοτρόφος ή ο γεωργός. Χωρίς, όμως, να έχει σημασία τι προϊόν παράγει, ούτε αν είναι ελιές ή σιτάρι ούτε αν είναι γάλα ή κρέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates