Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

O Πτηνοτροφικός «βγαίνει από το τούνελ»

Έπιασε το μερίδιο αγοράς που κατείχε ο Συνεταιρισμός πριν τα προβλήματα

«Έχει μπει το νερό στο αυλάκι» δηλώνει ο Λεων. Τσιαντής

 

«Μέχρι το Φθινόπωρο εκτιμώ ότι θα έχουν αποπληρωθεί όλες οι οφειλές του Συνεταιρισμού μας», δήλωσε ο πρόεδρος του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Άρτας Λεωνίδας Τσιαντής, τονίζοντας ότι τόσο η διάθεση όσο και το μερίδιο αγοράς του Συνεταιρισμού στην αγορά νωπού κοτόπουλου έχει επανέλθει στο 12% που ήταν στο παρελθόν, ενώ ήδη γίνονται πληρωμές παλαιών οφειλών και απομένουν μόνο 5 εκατ. ευρώ από τα 18 εκατομμύρια που οφείλονταν σε προμηθευτές και τρίτους τον περασμένο Δεκέμβριο όταν έγινε η αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99.
 

Ως εκ τούτου ο κ. Τσιαντής επανέλαβε όσα είχε δηλώσει και τον περασμένο Δεκέμβριο, ότι δηλαδή: «Δεν κάναμε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 για να μην πληρώσουμε τις οφειλές μας -για να ρίξουμε φέσι κατά το κοινώς λεγόμενο στην αγορά- αλλά για να προστατέψουμε το Συνεταιρισμό από τις πιέσεις που υπήρχαν εκείνη τη στιγμή και τις απαιτήσεις άμεσης καταβολής των οφειλών που δεν υπήρχαν».

Ο κ. Τσιαντής απαντώντας στο ερώτημα που θέσαμε για το αν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία υπαγωγής στο άρθρο 99 μας ανέφερε πως η αίτηση έχει συζητηθεί και αυτό που αναμένεται είναι η απόφαση η οποία ακόμη δεν έχει εκδοθεί. «Ίσως έχει καθυστερήσει αρκετά και λόγω των γενικότερων εξελίξεων στη χώρα που έχει επιφέρει καθυστερήσεις σε πολλά πράγματα». Στο μεταξύ διευκρινίστηκε ότι η διάθεση στην αγορά φτάνει σήμερα στα 250.000 κοτόπουλα εβδομαδιαίως, συμπεριλαμβανομένων και κάποιων εξαγωγών στα Βαλκάνια. «Δεν εξάγουμε αλλού διότι μας ζητούν πολύ χαμηλές τιμές τέτοιες που δεν συμφέρει λόγω υψηλού κόστους», σημείωσε ο ίδιος.
 

ΠΗΓΗ: ΗΧΩ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ
 Σχετικά με τις τιμές που επικρατούν στην αγορά ο κ. Τσιαντής ανέφερε: «Υπάρχει μια πίεση προς κάτω στην τιμή, όμως την ίδια ώρα έχουμε μειώσει κι εμείς τα κοστολόγια μας οπότε μπορούμε να αντεπεξέλθουμε στις μειώσεις των τιμών λόγω και της κρίσης, έχοντας επαναφέρει και το μερίδιο αγοράς στο 12%, που κατείχε ο Συνεταιρισμός πριν τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που δημιουργήθηκαν».

Αναφορικά και με τα σοβαρά προβλήματα οφειλών που είχαν δημιουργηθεί προς τους εργαζομένους ο κ. Τσιαντής ανέφερε ότι είχε ομαλοποιηθεί η κατάσταση κατόπιν συμφωνίας με το Σωματείο Εργαζομένων που εκπροσωπεί το σύνολο του προσωπικού, κάθε μήνα πληρώνονται για οφειλές προηγούμενου διαστήματος, έχουν καταβληθεί κανονικά τα δώρα και τα επιδόματα, ενώ το οικονομικό άνοιγμα που υπάρχει είναι έξι μήνες και κρατείται σταθερό. «Πληρώνουμε τους μήνες που οφείλονται από το παρελθόν, δηλαδή τώρα θα πληρώσουμε τον Ιούλιο του 2011 που δεν είχε καταβληθεί, όμως στο μεταξύ έχουν πληρωθεί κάποιοι μήνες όπως ο Σεπτέμβρης του 2011, αλλά και από το ’12, οπότε σταθερά το οικονομικό άνοιγμα που έχουμε στις αποδοχές των εργαζομένων είναι έξι μήνες και μόλις ολοκληρώσουμε με τις υπόλοιπα, θα δούμε πως θα καταβληθούν και αυτές οι οφειλές προς όλους», ανέφερε ο κ. Τσιαντής.

Σε ερώτησή μας για το αν έχουν γίνει απολύσεις προσωπικού ο κ. Τσιαντής απάντησε ότι «δεν έχουν γίνει προσλήψεις», διευκρινίζοντας πως «Δεν έγιναν καθόλου απολύσεις όμως για τις περιπτώσεις κάποιων συνταξιοδοτήσεων δεν υπήρξαν αντικαταστάσεις με νέες προσλήψεις προσωπικού. Συνολικά, σήμερα που μιλάμε, ο αριθμός των εργαζομένων στον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό και στα παραρτήματα αυτού, ανέρχεται σε 315 άτομα».

Αναμένοντας την απόφαση για το άνοιγμα της συνδιαλλαγής ο κ. Τσιαντής διευκρίνισε ότι η Διοίκηση βρίσκεται σε συζητήσεις με την Αγροτική Τράπεζα όπου η οφειλή του από δανεισμό ανέρχεται σε 23 εκατομμύρια ευρώ και το ζητούμενο είναι να βρεθεί και προς αυτή την κατεύθυνση λύση για την εξυπηρέτηση του δανείου με σταδιακή καταβολή των οφειλών. «Είναι κάτι που θα συζητηθεί επισήμως μόλις εκδοθεί και η απόφαση της αίτησης υπαγωγής», σημείωσε.

Αναφορικά με την σημερινή εικόνα και αν ο Πτηνοτροφικός «βγαίνει από το τούνελ» στο οποίο είχε μπει με δυσάρεστες συνέπειες για το νομό, ο κ. Τσιαντής απάντησε: «Έχει μπει το νερό στο αυλάκι. Από αυτό το σημείο όπου βρισκόμασταν το Δεκέμβρη του περασμένου έτους έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση έχουμε μια ομαλή ροή πλέον με τους προμηθευτές και έχουν οριοθετηθεί όλα τα θέματα, μπορώ να πω».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates