Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Αγροτικός Συνεταιρισμός Άρτας – Φιλιππιάδας σε καινούρια πορεία

Με εκλογές ολοκλήρωσε τις μετατροπές του νέου νόμου

Φαβορί για πρόεδρος στο Δ.Σ. ο Νίκος Γκίζας

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο αναδείχθηκε στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Άρτας – Φιλιππιάδας, μετά από τη διαδικασία εκλογών που έγινε προχθές με αυξημένη προσέλευση φυσικών μελών που πλέον απαρτίζουν το νέο Συνεταιρισμό.

Η πρώην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣΑΦ) έχοντας εναρμονιστεί πλήρως με το νέο νόμο του Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης τον οποίο είχε υπογράψει ο πρώην υπουργός Κ. Σκανδαλίδης, προχώρησε ότι μόνο στην αναγκαία μετατροπή σε Αγροτικό Συνεταιρισμό, αλλά όπως ο νόμος όριζε εντός του Ιουνίου και σε εκλογές ανάδειξης νέου Διοικητικού Συμβουλίου.
 

Από τα 293 μέλη που έχουν εγγραφεί στα πλαίσια της προσαρμογής του νέου νόμου, προσήλθαν στην διαδικασία και ψήφισαν 242 και τα επτά μέλη που εκλέχθηκαν στο νέο Δ.Σ, είναι οι: Ευάγγελος Βαγγέλης (113 ψήφους), Νίκος Γκίζας (120), Ιωάννης Ευαγγέλου (76 ψήφους), Παναγιώτης Καλαμίδας (96), Στέφανος Παπαδόπουλος (78), Κωνσταντίνος Σεϊμένης (82) και Ιωάννης Τσαραδήμας (103).

Δεν εκλέχθηκαν οι Χρήστος Παπαβασιλείου (53 ψήφους), Παναγιώτης Παπουτσής (65) και Σπυρίδων Σιώζος (15).

Πρώτος σε σταυρούς προτίμησης αναδείχθηκε στο νέο ΔΣ ο Νίκος Γκίζας ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες στην διαδικασία κατανομής αξιωμάτων η οποία θα γίνει στην πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ την ερχόμενη Δευτέρα θα διεκδικήσει την θέση προέδρου στον Συνεταιρισμό. Ίσως και να επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που θέλουν την υποψηφιότητά του ως μοναδική για τη θέση προέδρου απολαμβάνοντας της εμπιστοσύνης των υπολοίπων μελών, μετά και τα πρώτα δείγματα γραφής που έδωσε στην πρόσφατη θητεία του, (μετά την παραίτηση του πρώην προέδρου Ευάγγελου Βαγγέλη) καταφέρνοντας να προωθήσει όλες τις μετατροπές που επέβαλε ο νέος νόμος εντός των νομοθετημένων χρονικών ορίων.

Επίσης αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο στον Αγροτικό Συνεταιρισμό, απαρτίζεται από μέλη με πολύχρονη εμπειρία στο χώρο, αφού μετά την κατάργησης που επέβαλε ο νέος νόμος στους πρωτοβάθμιους συνεταιρισμούς του παρελθόντος κατά 90% αποτελείται από πρώην προέδρους, πρωτοβάθμιων και φυσικά τους Β. Βαγγέλη και Ν. Γκίζα με προηγούμενη πολύχρονη θητεία στο δευτεροβάθμιο όργανο, πρώην ΕΑΣΑΦ.

Αναλυτικότερα ο Ευαγγέλου Ιωάννης έχει διατελέσει πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού Γλυκορίζου, ο Στέφανος Παπαδόπουλος Συνεταιρισμού Περάνθης, ο Κωνσταντίνος Σεϊμένης, Κεραματών και ο Ιωάννης Τσαραδήμας, Κιρκιζατών.

-Για Εποπτικό Συμβούλιο εκλέχθηκαν με πρώτο σε σταυρούς προτίμησης (147) τον Χαλκιά Θεοφάνη και οι Στυλιανός Πανακούλιας, Αναστάσιος Παπαβασιλείου, Απόστολος Χατζηγιάννης και Νικόλαος Ψαθάς.

-Για ΠΑΣΕΓΕΣ εκπρόσωποι εκλέχθηκαν με πρώτο τον Ν. Γκίζα (136 ψήφους) και οι Β. Βαγγέλης, Χρήστος Παπαβασιλείου, Στέφανος Παπαδόπουλος, Παναγιώτης Παπουτσής, Θωμάς Προύβας και Σπυρίδων Σιώζος.

-Στην Ελαιουργική εκπρόσωπος εκλέγεται ο Γεώργιος Γρίβας.

-Στην Κτηνοτροφική με πρώτο σε σταυρούς τον Παντελή Δημητριάδη (111) και οι Βαρβάρα Ευαγγέλου, Κωνσταντίνος Μπούρας, Θωμάς Ντάκουλας και Γιώργος Πιπερίδης.

-Στην ΚΕΣΥΠ ο Νίκος Γκίζας, στην ΣΙΤΙΚΗ ο Μιχαήλ Κοτσαρίνης (πρώτος με 140 ψήφους) και οι Ιωάννης Τατσιόπουλος και Θωμάς Τσώλας και στην Βαμβακουργική, ο Γιώργος Σιντόσης.

Αναφερόμενος στην διαδικασία ο κ. Γκίζας σημείωσε ότι όλα κύλησαν ομαλά και με μεγάλη προσέλευση υπογραμμίζοντας ότι «Τόσο για την διαδικασία όσο και για την συμμετοχή ευχαριστούμε όλα τα μέλη». Ο ίδιος εξήγησε ότι λόγω του περιορισμένου χρόνου για τις μετατροπές στον Αγροτικό Συνεταιρισμό, που πλέον απαρτίζεται όχι από νομικά πρόσωπα αλλά από φυσικά, δηλαδή απευθείας από καταστατικό μελών, έχουν εγγραφεί 293 μέλη μέχρι στιγμής, καθότι έπρεπε στο ίδιο σύντομο χρονικό διάστημα να πραγματοποιηθούν και οι τρεις Συνελεύσεις που ορίζει ο νέος νόμος.

ΠΗΓΗ:
ΗΧΩ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates