Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Γυναικεία Αγροτική Επιχειρηματικότητα-ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ 14-3-2012

Την Δευτέρα, 26 Μαρ 2012, στις 17.00, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Κριθιά Δήμου Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, ο Γυναικείος Αγροτικός Συνεταιρισμός «ΓΑΙΑ» προσκαλεί σε συνάντηση-συζήτηση με θέμα: «Γυναικεία Αγροτική Επιχειρηματικότητα-ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ».


Η επιχειρηματικότητα δεν είναι «ιδιοκτησία» των ιδιωτών, καθόσον έχουμε και την κοινωνική επιχειρηματικότητα, την συλλογική επιχειρηματικότητα, ακόμα και την κρατική επιχειρηματικότητα. Η Επιχειρηματικότητα δεν είναι μόνο η ίδρυση μιας επιχείρησης, ή η επίτευξη κέρδους. Το επιχειρηματικό πνεύμα είναι απαραίτητο για όλους και όχι μόνο για τους επιχειρηματίες. Το επιχειρηματικό πνεύμα είναι η ανίχνευση και κινητοποίηση ταλέντων και δυνατοτήτων για έκφραση και δημιουργία. Είναι η διαχείριση του φόβου και η υπέρβαση των αναστολών μπροστά στο ενδεχόμενο της αποτυχίας. Είναι η αποδοχή του στοιχείου της αβεβαιότητας και η μετουσίωσή της σε δράση. Είναι οι επιστημονικές γνώσεις και οι έξυπνες ιδέες μεταμορφωμένες σε καινοτόμες εφαρμογές. Η επιχειρηματικότητα εκφράζεται και ως η τόλμη για ενεργό συμμετοχή στο κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό γίγνεσθαι.

Κάθε μορφής επιχειρηματικότητα έχει ανάγκη από τουλάχιστον τρία βασικά προαπαιτούμενα στοιχεία, από έρευνα-εφαρμογές & καινοτομία, από εκπαίδευση & επαγγελματική κατάρτιση και από υποστήριξη (δικτύωση, προώθηση, ανταλλαγή εμπειριών, μεταφορά τεχνογνωσίας κλπ). Αλλά στον αγροτικό τομέα δεν είναι ορατή η εφαρμοσμένη έρευνα, προσαρμοσμένη στις ανάγκες της ελληνικής αγροτικής πραγματικότητας, δεν υπάρχει ικανοποιητική ελληνική αγροτική επαγγελματική κατάρτιση και βέβαια δεν υπάρχει καμιάς μορφής υποστήριξη των αγροτών που επιχειρούν, δεν εγγράφονται στα υπάρχοντα τοπικά Επιμελητήρια, ούτε υπάρχει ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ.

Η Ελληνική αγροτική κοινωνία είναι η μόνη που ακόμη δείχνει στοιχεία ύπαρξης και υφίσταται τον συνεχή-ανηλεή ανταγωνισμό από τους κατοίκους των πόλεων. Το «κίνημα της πατάτας» έδωσε την ευκαιρία να γίνουν κάποιες σκέψεις για την λογική γεφύρωση του χάσματος αστών-καταναλωτών και αγροτών-παραγωγών. Σε αυτήν την αγροτική κοινωνία οι αξίες και τα πολιτιστικά χαρακτηριστικά έχουν μια διαχρονική συνοχή, που αξίζει να επανεξετάσουμε. Και οι γυναίκες και οι δραστηριότητες που αναπτύσσουν έχουν μια δική τους πρακτική.

Το 2012 έχει χαρακτηρισθεί από τον ΟΗΕ, μετά από εισήγηση του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας, ως ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΤΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΥ, διότι, όπως γράφει η εισήγηση, «έχει αποδειχθεί ότι ο συνεργατισμός βοηθά τις κοινωνίες να ξεπερνούν τις οικονομικές κρίσεις με μεγαλύτερη επιτυχία».

Η ανοικτή εκδήλωση στην Κριθιά γίνεται μετά την Γεν. Συνέλευση του Γυναικείου Αγροτικού Συνεταιρισμού ΓΑΙΑ, που θα προηγηθεί στον ίδιο χώρο στις 16.00.

Την Δευτέρα, 26 Μαρ 2012, στις 17.00, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της εκκλησίας της Κριθιάς Δήμου Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, ο Γυναικείος Αγροτικός Συνεταιρισμός Δήμου Λαγκαδά «ΓΑΙΑ» προσκαλεί σε συζήτηση με τον κ. Δ. Μιχαηλίδη με θέμα: «Γυναικεία Αγροτική Επιχειρηματικότητα-ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ». Πληροφορίες 6976955676.

Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates