Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Στο "στόχαστρο" πόροι 26 εκατ. ευρώ προς τον ΕΛΓΑ

Πόροι ενίσχυσης του ΕΛΓΑ, του ασφαλιστικού οργανισμού των αγροτικών – κτηνοτροφικών προϊόντων αφορούν οι περικοπές 26 εκατ. ευρώ, ππου προβλέπει το Μνημόνιο 2.

Αυτό προκύπτει απ’ όσα ανέφερε στη βουλή ο Αστέριος Ροντούλης για το θέμα που πρώτο ανέδειξε το paseges.gr εδώ και αρκετές ημέρες.

Σύμφωνα με το βουλευτή Λάρισας του ΛΑΟΣ: «στο άρθρο 2 του παρόντος νομοσχεδίου και μάλιστα στο τμήμα που αφορά τις περικοπές που θα υποστεί ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Εκεί, λοιπόν, βλέπουμε δυο ευρήματα: Πρώτον, θα περικοπούν είκοσι έξι εκατομμύρια ευρώ από τον ΚΑΕ κατηγορίας 2000 και θα περικοπούν από τον ΚΑΕ 5323 άλλα εξήντα εκατομμύρια ευρώ.


Η πρώτη περικοπή αφορά, αγαπητοί συνάδελφοι, χρήματα που θα κατέληγαν στα ταμεία του ΕΛΓΑ. Προφανώς, κάποιοι θεώρησαν ότι είναι πλούσιος πλέον ο ΕΛΓΑ, ότι δεν χρειάζεται τα χρήματα αυτά, διότι μπορεί να δίνει δίκαιες και έγκαιρες αποζημιώσεις στους παραγωγούς, πράγμα που γνωρίζουμε ότι μόνο αληθές δεν είναι. Το δε, δεύτερο, η περικοπή των εξήντα εκατομμυρίων ευρώ αφορά χρήματα που ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα δώσει για την εξισωτική αποζημίωση.


Η εξισωτική αποζημίωση ανέρχεται στο ποσό των εκατό σαράντα, εκατό σαράντα πέντε περίπου εκατομμυρίων ευρώ και προέρχεται από εθνικούς πόρους. Φανταστείτε, λοιπόν, η περικοπή αυτή των εξήντα εκατομμυρίων ευρώ πόσο θα πλήξει την εξισωτική αποζημίωση που δίδεται σε Έλληνες γεωργούς και κτηνοτρόφους.


Και όταν μιλάμε για εξισωτική αποζημίωση, γνωρίζει πολύ καλά ο παρακαθήμενος Υφυπουργός κ. Δριβελέγκας, μιλάμε για ενισχύσεις που δίδονται σε Έλληνες παραγωγούς που δραστηριοποιούνται στην ορεινή χώρα, στην ορεινή Ελλάδα σε μειονεκτικές περιοχές»


«Ποιους πάτε να χτυπήσετε, λοιπόν, κύριοι της Κυβέρνησης;», αναρωτήθηκε ο πρώην υφυπουργός και συνέχισε: «Τους ανθρώπους που μοχθούν καθημερινά μέσα στο μαντρί; Τους ανθρώπους που μοχθούν στο χωράφι και μάλιστα σε περιοχές με γεωγραφικά μειονεκτήματα; Αυτές τις οικογένειες πάτε να πλήξετε;».


Να σημειωθεί ότι σχετική απάντηση εκ μέρους του υπουργείου δεν υπήρξε.


ΠΗΓΗ:
ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates