Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Κ. Σκανδαλίδης: Θα δώσουμε μάχη για τα καύσιμα των αγροτών.


«Το υπουργείο θα δώσει μάχη, προκειμένου οι επιστροφές του ειδικού φόρου κατανάλωσης να μην επιβαρύνουν περαιτέρω τους αγρότες. Δηλαδή, να μην υπάρξει μεγαλύτερη επιβάρυνση από αυτή που υπάρχει τώρα» ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκανδαλίδης, μιλώντας χθες στο ραδιοσταθμό "ΒΗΜΑ 99,5" για τα καύσιμα των αγροτών, εφόσον υπάρξει εξίσωση του ΕΦΚ. Σε αντίθετη περίπτωση, υπάρχει, όπως υπενθύμισε, η πρόταση του υπουργείου να δοθεί αγροτικό πετρέλαιο για τα γεωργικά μηχανήματα.
Επίσης, εξέφρασε τη διαφωνία του με τον τρόπο απαγόρευσης των κινητοποιήσεων των αγροτών στο τελωνείο του Προμαχώνα, αλλά όχι με την ουσία της απόφασης. "Για τον τρόπο διαφωνώ και εγώ και όχι μόνο εγώ. Φαντάζομαι ότι και ο ίδιος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος, παρεμπιπτόντως, έκανε μια πάρα πολύ καλή δουλειά αυτόν τον καιρό, σε ό,τι αφορά τις αγροτικές κινητοποιήσεις, γιατί δεν εμπόδισε πουθενά τίποτα, εκτός από τον Προμαχώνα, που είχε δίκιο να εμποδίσει. Στον Προμαχώνα είναι ένα εθνικό θέμα. Δεν μπορεί για οποιοδήποτε μαξιμαλιστικό αίτημα, ο οποιοσδήποτε, μια ομάδα ανθρώπων να κλείνει τα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία και να δημιουργούνται διπλωματικά επεισόδια".

Σε ό,τι αφορά τις κινητοποιήσεις των αγροτών, ο Κώστας Σκανδαλίδης σημείωσε:

«Νομίζω ότι φέτος η χρονιά είναι κάπως διαφορετική: Πρώτον, έχουν πληρωθεί έγκαιρα όλες οι άμεσες ενισχύσεις. Δεύτερον, το χρονοδιάγραμμα των αποζημιώσεων, όπως το έχουμε πει, το εφαρμόζουμε κατά γράμμα. Τρίτον, γυρίζουμε όλη τη χώρα συνεχώς και αντιμετωπίζουμε επιτόπου προβλήματα. Δεν τα λύνουμε όλα, αλλά τα περισσότερα τα λύνουμε. Τέταρτον, είναι σε μια εποχή που ενώ όλες οι χαμηλές και μεσαίες τάξεις υφίστανται δραματική συρρίκνωση του βιοτικού τους επιπέδου, οι αγρότες - όχι ότι έχουν λύσει τα προβλήματά τους - έχουν αξιοσημείωτο επίπεδο στο εισόδημά τους. Συγκριτικά με τους άλλους, τη λαίλαπα αυτή δεν τη ζήσανε".


ΠΗΓΗ: ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates