Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Ανώμαλη προσγείωση για τα παιδιά των μπλόκων.


Υπό την απειλή των συλλήψεων στις Σέρρες και της μικρής συμμετοχής στις υπόλοιπες «εξεγερμένες» περιοχές της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας, ολοκληρώνεται – πριν ακόμα αρχίσει – το φετινό ραντεβού των αγροτών με τις κινητοποιήσεις. Ειδικά η μικρή συμμετοχή στη Θεσσαλία και τη Θεσσαλονίκη αποθάρρυνε τους αγροτοσυνδικαλιστές από το να συνεχίσουν τη διαμαρτυρία στη Γυρτώνη της Λάρισας, στα διόδια των Νέων Μαλγάρων και στα Πράσινα Φανάρια στην ανατολική είσοδο της Θεσσαλονίκης.
Μετά τη σύσκεψη στη Γυρτώνη, οι Λαρισαίοι αποφάσισαν να αποσύρουν τα 70 περίπου τρακτέρ τους, καθώς σύμφωνα με τον Χρήστο Σιδερόπουλο, «δεν ασκούσαν ισχυρή πίεση». Ωστόσο, θα παραβρεθούν την Παρασκευή στις Σέρρες, στη δικάσιμο των 7 συλληφθέντων αγροτών.
 
Μοναδική «εστία» στον Προμαχώνα
Με τα πόδια από τα Λουτρά Σιδηροκάστρου μέχρι τον μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα και με τον κίνδυνο της σύλληψης αποφάσισαν να διαδηλώσουν οι συγκεντρωμένοι αγρότες, την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου μετά τις 2 το μεσημέρι. «Σκοπός μας είναι να αναδείξουμε σε πανευρωπαϊκό επίπεδο το θέμα των εισαγωγών δημητριακών χωρίς φυτοϋγειονομικούς ελέγχους από το τελωνείο του Προμαχώνα, καθώς και των εισαγωγών κρέατος και γάλακτος αγνώστου προελεύσεως, πραγματοποιώντας ειρηνική διαδήλωση και όχι για να συγκρουστούμε με την κυβέρνηση ή την αστυνομία», δήλωσε στο Agronews ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βισαλτίας, Παύλος Αραμπατζής.
Οι αγρότες των Σερρών αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της σύλληψης ακόμα και αν περπατήσουν όλοι μαζί, καθώς ο Αστυνομικός Διευθυντής Σερρών εξέδωσε απόφαση με βάση την οποία απαγορεύεται η συνάθροιση αγροτών ή/και αγροτικών μηχανημάτων σε όλο τον νομό μέχρι νεωτέρας!

ΠΗΓΗ: agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates