Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Κατά 29 τόνους την ημέρα μειώθηκε η παραγωγή γάλακτος στα Ιωάννινα!!!

ΕΝΦΙΑ και μείωση τιμών παραγωγού πλήττουν τους αγελαδοτρόφους

Τεράστια προβλήματα έχει δημιουργήσει στον κτηνοτροφικό τομέα και ιδιαίτερα στους αγελαδοτρόφους, ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), σύμφωνα με αναφέρει στον ΑγροΤύπο, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ), κ.Παναγιώτης Πεβερέτος. Ενώ σύμφωνα με τον Νόμο 4223/2013, τα κτηνοτροφικά και αγροτικά κτήρια απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ, αφού ο συντελεστής φορολόγησης ορίζεται στο μηδέν, (άρθρο 4 παρ. 3θ) χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφοι είδαν με έκπληξη να τους έχει επιβληθεί δυσβάσταχτος φόρος. «Ενώ ο νόμος αναφέρει ότι είναι μηδενικός ο συντελεστής για τα ειδικά κτήρια (στα οποία εντάσσονται τα αγροτικά και κτηνοτροφικά κτήρια) ο νόμος στη συνέχεια τα εκτιμά με πολύ υψηλή αντικειμενική αξία», μας αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Πεβερέτος. 
Και προσθέτει: «Χαρακτηριστικά σας αναφέρω τη δική μου περίπτωση. Ο στάβλος μου είναι 2.500 τετραγωνικά μέτρα και τον εκτιμούν σε αξία περίπου 500.000 ευρώ. Έρχεται λοιπόν το Υπουργείο Οικονομικών και μου επιβάλει μετά με τον… συμπληρωματικό φόρο, χαράτσι ύψους 1.800 ευρώ (για τον ΕΝΦΙΑ). 

Οι αγελαδοτρόφοι λοιπόν που κατέχουν μεγαλύτερες κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις έχουν πληγεί πολύ περισσότερο».Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, αν συνυπολογιστούν και κάποιες άλλες παράμετροι, όπως τη μείωση της τιμής παραγωγού στο αγελαδινό γάλα καθώς και η σημαντική αύξηση του κόστους παραγωγής «γίνεται αντιληπτό σε πόσο άσχημη θέση βρίσκονται σήμερα οι αγελαδοτρόφοι». Μάλιστα ο κ. Πεβερέτος αναφέρει το παράδειγμα των Ιωαννίνων: «στα Ιωάννινα που η ημερήσια παραγωγή αγελαδινού γάλακτος ήταν στους 37 τόνους έχει πέσει σήμερα στους 8 τόνους. Με απλά λόγια ο κόσμος εγκαταλείπει το επάγγελμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates