Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Προγράμματα πρώτης εγκατάστασης νέων αγροτών και μικρών σχεδίων βελτίωσης

Κατατέθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόταση αναθεώρησης του τρέχοντος Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013, της χώρας μας, με την οποία προβλέπεται πρόγραμμα 100 εκατομμυρίων ευρώ για την πρώτη εγκατάσταση νέων γεωργών, καθώς και πρόγραμμα 30 εκατομμύρια ευρώ για στοχευμένα μικρά σχέδια βελτίωσης, κυρίως για την κτηνοτροφία.

Τα παραπάνω γνωστοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μ. Χαρακόπουλος, την Δευτέρα 8 Ιουλίου, κατά την διάρκεια συνάντησης με τα νέο προεδρείο της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών, Ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε, επίσης, ότι η νέα ΚΑΠ προβλέπει για πρώτη φορά τη δυνατότητα στα κράτη μέλη να ενισχύσουν μέσω μέτρου υποχρεωτικού χαρακτήρα τους νέους αγρότες, με ποσοστό επί του εθνικού δημοσιονομικού φακέλου έως 2%.
 
 
Αναλυτικότερα, η σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
 
«Εργαζόμαστε για την αναζωογόνηση της υπαίθρου με νέο αίμα» τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε συνάντηση που είχε με το νέο προεδρείο της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών (ΠΕΝΑ). Στη σύσκεψη από πλευράς ΠΕΝΑ μετείχαν: ο πρόεδρος κ. Θεόδωρος Βασιλόπουλος, ο αντιπρόεδρος κ. Νίκος Παυλονάσιος, ο γενικός γραμματέας κ. Στέλιος Βογιατζής, ο ταμίας κ. Λεωνίδας Αρνίδης και οι συνεργάτες κκ. Χρήστος Τράντης και Ηλίας Κούγελος.
 
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης το προεδρείο της ΠΕΝΑ παρουσίασε τους στόχους της Ένωσης, ενώ ζήτησε την αναβάθμιση της συνεργασίας με το Υπουργείο και την ενεργότερη συμμετοχή τους στη χάραξη της πολιτικής για τους νέους αγρότες.
 
Από την πλευρά του ο Αναπληρωτής Υπουργός τους συνεχάρη για την εκλογή τους και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο τους, ενώ τους παρότρυνε να καταθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις στο ΥπΑΑΤ καθώς όπως είπε προσβλέπει σε στενότερη συνεργασία μαζί τους.
 
 
Με το πέρας της σύσκεψης ο κ. Χαρακόπουλος δήλωσε τα εξής:
 
«Είχαμε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με το νέο προεδρείο της ΠΕΝΑ. Στη Νέα ΚΑΠ οι νέοι αγρότες αναδεικνύονται σε πρωταγωνιστές της γεωργίας και της κτηνοτροφίας. Η ενίσχυση των νέων αγροτών είναι ευρωπαϊκός και όχι μόνο εθνικός στόχος. Μάλιστα, η νέα ΚΑΠ προβλέπει για πρώτη φορά τη δυνατότητα στα κράτη μέλη να ενισχύσουν μέσω μέτρου υποχρεωτικού χαρακτήρα τους νέους αγρότες με ποσοστό επί του εθνικού δημοσιονομικού φακέλου έως 2%.
 
Ενημέρωσα επίσης την ΠΕΝΑ για την πρόταση αναθεώρησης του τρέχοντος Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 που κατατέθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με την οποία προβλέπεται πρόγραμμα 100 εκατομμυρίων ευρώ για την πρώτη εγκατάσταση νέων γεωργών, καθώς και 30 εκατομμύρια ευρώ για στοχευμένα μικρά σχέδια βελτίωσης, κυρίως για την κτηνοτροφία.
 
Θέλω για μια ακόμη φορά να τονίσω ότι εργαζόμαστε για την αναζωογόνηση της υπαίθρου με νέο αίμα. Το μέλλον της πρωτογενούς μας παραγωγής ταυτίζεται με το μέλλον των νέων ανθρώπων που στρέφονται σε αυτή».

ΠΗΓΗ: ΠΑΣΕΓΕΣ

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Επιστημονική ημερίδα για τις «Έρευνες στο Πωγώνι»
Με τον παραπάνω βαρύγδουπο και δυσκολονόητο τίτλο πραγματοποιήθηκε «φιλολογικό μνημόσυνο» στη μνήμη ιστορικών ανδρών που συνδέονται με την ευρύτερη περιοχή του Πωγωνίου καθώς και παρουσίαση θεμάτων λαογραφικού χαρακτήρα που έχουν σχέση με τη κοινωνική διαστρωμάτωση του Πωγωνίου.
Σε καμιά περίπτωση η παραπάνω κριτική δεν αφορά τους ομιλητές της εκδήλωσης τους οποίους και θα πρέπει να συγχαρούμε.
Η προχειρότητα της διοργάνωσης πέρα από τον «αχταρμά» των θεμάτων είχε σαν αποτέλεσμα την μικρή προσέλευση του κοινού καθώς και τις εύλογες αντεγκλήσεις των παρευρισκομένων στη διαλογική συζήτηση που ακολούθησε και όπου καθολικά προτάθηκε η επόμενη «Γ΄ Επιστημονική Ημερίδα» να περιλαμβάνει θέματα με μια εξειδικευμένη σημασία καθώς και τη συστηματική, αντικειμενική και εξακριβωμένη αναζήτηση πληροφοριών προς επίλυση κάποιου προβλήματος των συνθηκών της ζωής των ανθρώπων του Πωγωνίου. Προκειμένου δε περί επιστημονικής έρευνας που αναπτύσσεται κατά κλάδο επιστημονικών πεδίων, αντίστοιχη θα πρέπει να είναι και η σχετική παρουσίαση. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα που αναφέρθηκε από ομιλητή σχετικά με το Περιβάλλον, δομημένο και φυσικό, του Πωγωνίου, όπου δεν αρκεί μόνο η Ιστορική του Έρευνα, η οποία όμως κρίνεται απαραίτητη για μια υγιή συνέχεια, αλλά η εξαγωγή μιας θεμελιωμένης «ερμηνείας» και οι εν συνεχεία πιθανές προτάσεις – εργαλεία για την σύγχρονη και μελλοντική διαχείριση του.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates