Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΒΙΟ ΕΛΛΑΣ-ΔΗΩ


Οι Οργανισμοί Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων ΒΙΟ Ελλάς και ΔΗΩ , με αφορμή την εύρεση παραποιημένων βεβαιώσεων, που είχαν κατατεθεί σε κατά τόπους Δ/νσεις Γεωργίας για την ένταξη στα προγράμματα επιδότησης του Υ.Α.Α.Τ. τονίζουν τη σημασία της αξιοπιστία των συστημάτων πιστοποίησης στον κλάδο της Βιολογικής Γεωργίας.

Η Βιολογική Γεωργία αποτελεί πρόταση ανάπτυξης του πρωτογενή τομέα, και εστιάζει σε συστήματα παραγωγής φιλικά προς το περιβάλλον που δίνουν προτεραιότητα στην υγεία, στη διατροφή, στον καταναλωτή και στην ενδυνάμωση των τοπικών κοινωνιών.

Τα βιολογικά προϊόντα, πριν φτάσουν στον καταναλωτή είχαν και έχουν αυστηρό έλεγχο για την τελική τους πιστοποίηση και αυτή η αρχή αποτελεί προτεραιότητα και είναι αδιαπραγμάτευτη!

Από συστηματικό διασταυρωτικό έλεγχο των δύο Οργανισμών Πιστοποίησης εντοπίσθηκαν περιπτώσεις παραποιημένων βεβαιώσεων για τις οποίες έχουν γίνει οι προβλεπόμενες νομικές ενέργειες έναντι των εμπλεκομένων, οι οποίοι πέραν του κινήτρου των ίδιων συμφερόντων δυσφήμησαν την αξιοπιστία και την επαγγελματική φερεγγυότητα του βιολογικού κλάδου. Ταυτόχρονα έχουν ενημερωθεί εγκαίρως οι αρμόδιες αρχές ώστε να υπάρξουν ενέργειες κατά αρμοδιότητα.

Από την πλευρά των Οργανισμών καταδικάζεται κάθε ενέργεια που βάλλει την αξιοπιστία της βιολογικής γεωργίας.

Περισσότερες Πληροφορίες:


ΒΙΟ Ελλάς Διαμαντόπουλος Κώστας 2108211940
 
ΔΗΩ Καραμίχου Ελίνα 2108224384

Χρήσιμες πληροφορίες:


Ι) Βεβαίωση Συμμόρφωσης : 


Η Βεβαίωση Συμμόρφωσης υποδηλώνει την αρχική συμμόρφωση και εκπλήρωση των προϋποθέσεων που θέτουν και απαιτούν οι Προδιαγραφές του Καν. (ΕΚ) 834/2007.

Αποτελεί την επίσημη αναγνώριση της μέχρι τότε συμμόρφωσης και εκπλήρωσης των προϋποθέσεων των εργασιών παραγωγής, παρασκευής ή εισαγωγής και των αντίστοιχων αναφερόμενων μονάδων.

Η Βεβαίωση Συμμόρφωσης εκδίδεται από το αρμόδιο Τμήμα Πιστοποίησης του Οργανισμού, μετά τη θετική περί ένταξης απόφαση του Συμβουλίου Πιστοποίησης.

Η Βεβαίωση Συμμόρφωσης, εκδίδεται μετά από αίτημα τους, σε όλους τους Συμβαλλόμενους με τον Οργανισμό επιχειρηματίες οι οποίοι τηρούν τον Καν. (ΕΚ) 834/2007.

ΙΙ) Πιστοποιητικό Προϊόντος


Το Πιστοποιητικό Προϊόντος βεβαιώνει ότι η συνολική ή μερική και συγκεκριμένη ποσότητα ενός προϊόντος είναι σύμφωνη με τις Προδιαγραφές του Καν.(ΕΚ) 834/2007.


Το Πιστοποιητικό Προϊόντος είναι το βασικό και αναγκαίο έγγραφο Πιστοποίησης για την πραγματοποίηση εμπορικών πράξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates