Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

«Τα μέτρα θα σας εξοντώσουν – πρέπει να στηριχτείτε σε γεωργία, κτηνοτροφία»


Στο πλευρό των Ελλήνων τάχτηκε η γερουσιαστής της Αργεντινής, Λάουρα Μοντέρο. Σε συνέντευξή της στην «Ελευθεροτυπία», η κα Μοντέρο επισημαίνει, πως «η Ευρώπη πρέπει να καταλάβει το πρόβλημα. Αυτού του είδους τα μέτρα είναι δυσβάσταχτα και θα σας σκοτώσουν», υπογραμμίζει ενώ τονίζει πως η χώρα πρέπει να στηριχτεί σε γεωργία και κτηντοροφία.

«Για την Ελλάδα το ευρώ είναι υψηλό σε σχέση με την παραγωγικότητα, την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας. Υπάρχει ένα πολύ υψηλό επίπεδο κατανάλωσης, γιατί η ευρωπαϊκή αγορά ευνοεί την ελεύθερη κυκλοφορία ανθρώπων και αγαθών. Δεν μπορεί η Ελλάδα να αντέξει 167% του ΑΕΠ χρέος. Οι Έλληνες να υποφέρουν από την ανεργία, τους χαμηλούς μισθούς, τις κακές συντάξεις, τη φτώχεια και την ίδια στιγμή ν' αυξάνεται η φορολογία», σημειώνει.

Όπως επισημαίνει, πρέπει να υπάρξουν καλύτερες προϋποθέσεις για την αποπληρωμή του ελληνικού εσωτερικού χρέους και σ' αυτό πρέπει να βοηθήσουν οι γαλλογερμανικές τράπεζες, που έχουν μερίδιο ευθύνης, καθώς έδωσαν χρήματα για να αγοράσει η Ελλάδα προϊόντα από τις δικές τους χώρες.


«Εμείς, όταν συνέβη αυτό στην Αργεντινή, θελήσαμε να εκμεταλλευθούμε τα πλεονεκτήματά μας. Είχαμε γεωργία αλλά σήμερα είμαστε ο υπ' αριθμόν 1 παραγωγός σόγιας στον κόσμο. Βελτιώσαμε τις παραγωγές μας στο κρέας, προωθήσαμε την αγροτοβιομηχανία μας. Αυξήσαμε τις εξαγωγές μας στη γεωργία στο 50%, κοιτάξαμε τη βιομηχανία μας. Δεν τα λύσαμε όλα, αλλά σήμερα είμαστε σαφώς καλύτερα».


Συγκρίνοντας Ελλάδα και Αργεντινή, αναφέρει πως οι δύο χώρες βαδίζουν σε δρόμους παράλληλους.


ΠΗΓΗ: ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates