Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Κινητοποιήσεις την Τετάρτη απ' τους αγρότες Άρτας και Φιλιππιάδας



Συγκέντρωση-διαμαρτυρία διοργανώνει η Ομάδα Παραγωγών ΕΑΣ Άρτας Φιλιππιάδας την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010 και ώρα 10 π.μ. στη Γέφυρα Άρτας. Η απόφαση για την κινητοποίηση ελήφθη σήμερα το πρωί, με κυρίαρχο αίτημα την ένταξη της μεταποίησης στο πρόγραμμα των άμεσων ενισχύσεων από εθνικούς πόρους. Αποδέκτες της σχετικής πρόσκλησης είναι οι βουλευτές του Νομού, ο Νομάρχης, οι Δημάρχοι και Κοινοτάρχες, το Επιμελητήριο, ο Εμπορικός Σύλλογος, το Εργατικό Κέντρο, η ΟΑΣΝΑ και όλα τα ΜΜΕ, οι οποίοι καλούνται να συμπαρασταθούν στα αιτήματα των αγροτών της περιοχής. Στην πρόσκληση που υπογράφει ο πρόεδρος της Ο.Π. αναφέρεται συγκεκριμένα: «Σας προσκαλούμε στη συγκέντρωση-διαμαρτυρία που διοργανώνει η Ο.Π. Άρτας Φιλιππιάδας την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010 και ώρα 10 π.μ. στη Γέφυρα Άρτας προκειμένου να παρευρεθείτε και συμπαρασταθείτε στα δίκαια αιτήματα των αγροτών της περιοχής μας.
1.Διεκδικούμε την ένταξη της μεταποίησης στο πρόγραμμα των άμεσων ενισχύσεων από ΕΘΝΙΚΟΥΣ πόρους γνωστό ως De minimis όπως έγινε πρόσφατα και σε άλλους παραγωγούς ως μοναδική λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει από 01/01/2010 μετά την πλήρη αποσύνδεση των εσπεριδοειδών ώστε να συνεχισθεί ομαλά η εμπορία και διακίνηση του προιόντος.
2.Άμεση υλοποίηση προγραμμάτων ΠΣΕΑ (FROST).
3.Αγροτικός εξηλεκτρισμός.
4.Εγγειοβελτιωτικά έργα.
5.Να οριστούν ελάχιστες εγγυημένες τιμές για όλα τα αγροτοκτηνοτροφικά προιόντα.
6.Ανάληψη από την πολιτεία του κόστους των αιτήσεων της ενιαίας ενίσχυσης (ΟΣΔΕ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates