Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Ανακοίνωση για την πρόσθετη πληρωμή της Προκαταβολής (50%) της Ενιαίας Ενίσχυσης 2012

31/10/2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Θεραπεύοντας τα ειδικά προβλήματα που επηρέασαν μερικά ή ολικά την πληρωμή περίπου 6.300 δικαιούχων (απόσταση στάβλου – βοσκοτόπου και μη έγκυρη ενημέρωση της Κτηνιατρικής Βάσης Δεδομένων) και αποδεσμεύοντας κατόπιν ελέγχων την πληρωμή περίπου 1000 δικαιούχων, ανακοινώνεται η πρόσθετη πληρωμή προκαταβολής (50%) Ενιαίας Ενίσχυσης Έτους 2012 με ποσό πληρωμής περίπου 22.050.000 €. Τα αντίστοιχα ποσά πληρωμής θα είναι διαθέσιμα στους λογαριασμούς των δικαιούχων την επόμενη ημέρα 1/11/2012. Οι δικαιούχοι μπορούν να ενημερώνονται για το καταβληθέν ποσό και μέσω της διαδικτυακής υπηρεσίας του ΟΠΕΚΕΠΕ (http://www.opekepe.gr/sdip.asp).

Επιπρόσθετα, ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με τον Νόμο 4061 «Διαχείριση και προστασία ακινήτων Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων − Ρύθμιση εμπραγμάτων δικαιωμάτων και λοιπές διατάξεις» που ισχύει από τις 23 Μαρτίου 2012 και συγκεκριμένα το άρθρο 26 παρ. 22 οφείλουν οι αρμόδιες δασικές υπηρεσίες να διαβιβάζουν στον ΟΠΕΚΕΠΕ την πράξη χαρακτηρισμού έκτασης που κρίνεται τελεσίδικα δασική ή κηρύσσεται αναδασωτέα. Τα αγροτεμάχια που εμπίπτουν στις ζώνες αυτές δεν μπορούν να επιδοτηθούν καθώς με τις παραπάνω πράξεις δεν ισχύει η αγροτική τους χρήση.

Για τους παραγωγούς των οποίων τα αγροτεμάχια εμπίπτουν στις περιοχές αυτές υπάρχουν τα ακόλουθα ενδεχόμενα: 


1. Να απευθυνθούν αρχικά στις πύλες εισαγωγής (ΕΑΣ), οι οποίες γνωρίζουν τα πολύγωνα των ζωνών αυτών και μπορούν σε περίπτωση εσφαλμένης ψηφιοποίησης να προβούν σε σχετική διόρθωση που θα επιτρέψει στους παραγωγούς να πληρωθούν στο αμέσως προσεχές διάστημα.
2. Αν η ψηφιοποίηση είναι σωστή, τότε ο παραγωγός δύναται να πληρωθεί μόνο και εφόσον οι αρμόδιες δασικές υπηρεσίες κοινοποιήσουν στον ΟΠΕΚΕΠΕ αντίστοιχες κανονιστικές πράξεις που θα επιτρέπουν την αγροτική δραστηριότητα αίροντας τυχόν απαγορεύσεις. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα καταβάλει στους παραγωγούς άμεσα την δικαιούμενη επιδότηση. Το ΥπΑΑΤ σε συνεργασία με το ΥΠΕΚΑ μεριμνούν για την τάχιστη διευθέτηση του εν λόγω θέματος.


ΠΗΓΗ: ΟΠΕΚΕΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates