Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Χαλί θυμίζουν τα πεσμένα πορτοκάλια στην Αργολίδα - αποζημιώσεις ζητούν οι παραγωγοί

Σαν... χαλί έχουν στρωθεί τα πορτοκάλια στα χωράφια που χτύπησε το χαλάζι, πριν από λίγες ημέρες στην Αργολίδα. Οι παραγωγοί είναι σε απόγνωση, αφού είναι η δεύτερη χρονιά χωρίς εισόδημα. Πέρσι δεν είχαν παραγωγή λόγω της εκτεταμένης ακαρπίας και εφέτος λόγω της μανίας της φύσης.

Οι φωτογραφίες είναι χαρακτηριστικές της κατάστασης που επικρατεί στα χωράφια γύρω από το Κουτσοπόδι.
 
Μάλιστα ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Κουτσοποδίου ανησυχώντας για την οικονομική κατάσταση που έχουν περιέλθει τα μέλη του, στέλνει μια αγωνιώδη επιστολή προς τον ΕΛΓΑ Τρίπολης, ζητώντας την άμεση εκτίμηση και εξατομίκευση των ζημιών.
 
Όπως τονίζει ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Κωνσταντίνος Πίππας, που υπογράφει την επιστολή «λίγες ημέρες μετά τη χαλαζόπτωση στο Κουτσοπόδι στις 29.10.2012, η σήψη και η πτώση των καρπών (πορτοκαλιών-μανταρινιών κ.λ.π.) είναι ραγδαία.
Κατόπιν αυτού, κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας την Πέμπτη 1.11.2012 μεταξύ των εκπροσώπων των ομάδων παραγωγών, του ΕΛΓΑ, της Περιφέρειας και των εξαγωγέων, εκφράστηκε η δυσκολία από τον ΕΛΓΑ της άμεσης εκτίμησης και εξατομίκευσης των καταστροφών λόγω έλλειψης προσωπικού, ενώ προτάθηκαν εναλλακτικές μέθοδοι αντιμετώπισης του προβλήματος».
 
Επισημαίνει ακόμα: «Βάσει των παραπάνω εξελίξεων, πιστεύουμε ότι σε περίπτωση καθυστερημένης εκτίμησης, όταν και εφόσον περάσουν οι εκτιμητές του ΕΛΓΑ, θα είναι πολύ αργά, και για το λόγο αυτό θα θέλαμε την άμεση εκτίμηση και εξατομίκευση των ζημιών πριν οι πεσμένοι καρποί σαπίσουν οριστικά και η ζημιά πλέον δεν είναι μετρήσιμη.
 
Οι άλλες λύσεις που προτάθηκαν μας βρίσκουν κατηγορηματικά αντίθετους.
Σας ενημερώνουμε ότι οι παραγωγοί μας είναι 100% εντάξει στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις απέναντι στον ΕΛΓΑ, θεωρούμε λοιπόν αυτονόητο και διεκδικούμε τις άμεσες ενέργειες από πλευράς ΕΛΓΑ για την άμεση εκτίμηση και εξατομίκευση των ζημιών».

ΠΗΓΗ: ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates