Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Διορία μέχρι το τέλος του χρόνου για νομιμοποίηση παράνομων αμπελώνων

Πρόβλημα με τους αμπελώνες που φυτεύτηκαν την περίοδο 1998-2002 και δε νομιμοποιήθηκαν, διαπιστώθηκε κατά τον έλεγχο των στοιχείων από την ευρωπαϊκή ένωση. Για τους αμπελώνες αυτούς που δε θα νομιμοποιηθούν μέχρι το τέλος του χρόνου οι ιδιοκτήτες τους κινδυνεύουν να κληθούν να επιστρέψουν ευρωπαϊκές επιδοτήσεις.

Όλοι όσοι έχουν αμπελώνες, ακόμα και αυτοί που τα κτήματά τους είναι στο αμπελουργικό μητρώο, πρέπει να απευθυνθούν στη διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της περιφερειακής ενότητας στην οποία ανήκουν προκειμένου να ελεγχθούν. Στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι υπάρχει πρόβλημα όπως είπε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος της Λήμνου Σάββας Βαρελτζής «τότε μπορούν να ενεργοποιηθούν διάφορα εργαλεία προκειμένου οι αμπελώνες αυτοί να νομιμοποιηθούν και οι ιδιοκτήτες τους να μην αντιμετωπίσουν πρόβλημα.


Χθες για το σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκε συνάντηση των παραγωγών της Λήμνου με την παρουσία αρμόδιου υπαλλήλου από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην οποία ενημερώθηκαν για το πρόβλημα αλλά και για τις δυνατότητες αντιμετώπισής του». Το θέμα αφορά το σύνολο των παραγωγών γιατί ακόμα και για εκείνους που το μεγαλύτερο μέρος του αμπελώνα τους είναι νόμιμο και υπολείπεται ένα μικρό τμήμα, τότε ούτε εκείνοι δε θα μπορούν να διαθέσουν τα προϊόντα τους και βέβαια να επιδοτηθούν.


AdvertisementΤο παρήγορο είναι ότι υπάρχει τρόπος να νομιμοποιηθούν οι αμπελώνες αυτοί, αρκεί έγκαιρα οι ιδιοκτήτες να συνεργαστούν με τις αρμόδιες διευθύνσεις μέχρι το τέλος του χρόνου. «Το ζήτημα είναι σοβαρό κυρίως για τη Λήμνο αλλά και τη Σάμο που οι οικονομίες των νησιών εξαρτώνται από το κρασί, συμπλήρωσε ο κ. Βαρελτζής, γι’ αυτό και όλοι οι παραγωγοί πρέπει να κινητοποιηθούν, να ενημερωθούν και να σπεύσουν να νομιμοποιήσουν τους αμπελώνες τους».


ΠΗΓΗ: ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates