Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Στην Πρέβεζα θα θα εγκαινιαστεί το πρώτο πιλοτικό Farmers Market της Ελλάδας!

Το γεγονός ότι σε μικρό χρονικό διάστημα από σήμερα θα εγκαινιαστεί το πρώτο πιλοτικό Farmers Markets στην Πρέβεζα έκανε γνωστό ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης από το βήμα της Βουλής,σήμερα.Μάλιστα, ο κ. Τσαυτάρης τόνισε ότι το ΥπΑΑΤ συνεχίζει τις προσπάθειες για την δημιουργία κι λειτουργία των Δημοπρατηρίων Αγροτικών Προϊόντων.Να αναφέρουμε ότι για το θέμα των Farmers Markets ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης την Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου, συνάντηση με την Πανελλήνια Ένωση Αγροτών που υποστηρίζει την προσπάθεια.

Στο κλιμάκιο της Π.Ε.Ν.Α. συμμετείχαν ο πρόεδρος και γενικός γραμματέας κύριοι Γιαννόπουλος Βασίλης και Πολυμενάκος Λεωνίδας αντίστοιχα καθώς και οι εκπρόσωποι της Π.Ε.Ν.Α από την Ε.Ν.Α. Πρέβεζας Λεωνίδας Ραβανός , Κώστας Τζίμας και από Ε.Ν.Α. Λακωνίας και ο Δημήτρης Σταματάκος .Η Π.Ε.Ν.Α. ενημέρωσε τον κύριο Τσαυτάρη εν όψη της διαβούλευσης που γίνετε για την θεσμοθέτηση των αγροτικών αγορών (farmers market ) και για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσαν να λειτουργήσουν οι αγροτικές αγορές φέρνοντας για παράδειγμα την πειραματική αγροτική αγορά που λειτουργεί από την Ε.Ν.Α. Πρέβεζας εδώ και 4 περίπου μήνες στην πόλη της Πρέβεζας αλλά και τα προβλήματα που έχουν προκύψει.

Ο κύριος Γιαννόπουλος τόνισε οι αγροτικές αγορές πρέπει να είναι ανεξάρτητες και οργανωμένες από τους συμμετέχοντες παραγωγούς με εκλεγμένη διοίκηση αλλά και με την συμβολή της δημοσιάς διοίκησης τόσο στον έλεγχο αλλά και στην έκδοση της άδειας συμμετοχής.Ο κύριος Πολυμενάκος επισήμανε την προσπάθεια της Π.Ε.Ν.Α. στην αναδιοργάνωση και καλύτερη προώθηση των αγροτικών προϊόντων μέσα από τις αγροτικές αγορές – δημοπρατήρια αλλά και την ενίσχυση της ρευστότητας που χρειάζονται οι νέοι αγρότες στην δύσκολη στιγμή που περνά η πατρίδα μας.

ΠΗΓΗ: epirusgate

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates