Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

«Δεν τελειώνουν οι οικονομικές ενισχύσεις της ΚΑΠ το 2014»

«Πολύς κόσμος νομίζει ότι από την 1-1-2014 τελειώνουν οι επιδοτήσεις στη γεωργία και η υποστήριξή της. Κάθε άλλο. Θα υπάρχουν πολλά χρήματα στη γεωργία ίσως στο ίδιο ή και σε υψηλότερο επίπεδο από την προηγούμενη περίοδο» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Α. Τσαυτάρης, μιλώντας στις 18 Νοεμβρίου στην τηλεοπτική εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» της EΡT 3, και στον δημοσιογράφο Δημήτρη Παπαγρηγορίου.

Όπως εξήγησε ο υπουργός αυτό συμβαίνει γιατί η Ευρώπη αλλάζει νοοτροπία, κάνει στροφή 180 μοιρών και επικεντρώνεται στην αυτάρκεια, που είναι ο νούμερο 1 στόχος στη νέα προγραμματική περίοδο.

AdvertisementΕπίσης, τόνισε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση στρέφεται και στη ενίσχυση της κτηνοτροφίας, ώστε να παράγει τις δικές της ζωοτροφές οι τιμές των οποίων ανεβαίνουν διεθνώς, με στόχο να μειώσει τις εισαγωγές.


«Αναλογιστείτε ότι κάθε χρόνο η χώρα μας πληρώνει περίπου 2 δις € για να αγοράσει μόνο κρέας. Αυτό είναι τραγικό και πρέπει να το αλλάξουμε» είπε καταλήγοντας επί του θέματος των ενισχύσεων.


ΠΗΓΗ: ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates