Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Κουκί το κουκί γεμίζει το χωράφι!

Τι θα κάνουμε μαζί

Θα φυτέψουμε τη λύση για τα μεταλλαγμένα, στα ελληνικά χωράφια! Ξεκινάμε στοχεύοντας μέχρι τις 23/11 να μαζέψουμε 5.000 ευρώ, για να καλλιεργήσουμε ένα χωράφι με ελληνικά, κτηνοτροφικά κουκιά, αυτή την καλλιεργητική περίοδο. Τους επόμενους μήνες θα τα φροντίζουμε, μέχρι και την άνοιξη που θα τα θερίσουμε. Έπειτα θα τα μεταποιήσουμε σε ζωοτροφή για ζώα που θα παράξουν γάλα, δείχνοντας έτσι τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να παραχθούν ποιοτικά ζωικά προϊόντα, χωρίς χρήση συχνά μεταλλαγμένης σόγιας (εισαγόμενης ή μη).


Βάλε κι εσύ ένα κουκί!

Διάλεξε το ποσό που μπορείς να διαθέσεις στο projectmass.org. Είτε μικρό είτε μεγάλο, να ξέρεις ότι είναι εξίσου σημαντικό για να πραγματοποιηθεί αυτή η δράση. Για κάθε ποσό υπάρχει και ένα δώρο, για να σου μείνει κάτι συμβολικό που θα σου θυμίζει ό,τι θα καταφέρνουμε μαζί βήμα-βήμα.
 

Τι συμβαίνει σήμερα

Οι τιμές των βασικών ζωικών προϊόντων της διατροφής μας, όπως το γάλα, έχουν αυξηθεί έως και κατά 30% σε περίοδο οικονομικής κρίσης! Την ίδια στιγμή, οι γαλακτομικές εταιρείες ξοδεύουν περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ για να εισάγουν ακριβή και πολύ συχνά μεταλλαγμένη σόγια που χρησιμοποιείται στις ζωοτροφές.


Η λύση υπάρχει και είναι ελληνική

Το κουκί, το ρεβίθι, το μπιζέλι και το λούπινο, μπορούν να αντικαταστήσουν μια για πάντα τη σόγια στις ζωοτροφές. Είναι ιδανικά για το έδαφος και τις κλιματολογικές συνθήκες της Ελλάδας και χρειάζονται ελάχιστο πότισμα και λίπασμα για να αναπτυχθούν, εξοικονομώντας έτσι χρήματα και νερό. Η χρήση τους στην κτηνοτροφία θα δώσει ανάπτυξη, θα τονώσει την απασχόληση στην περιφέρεια και θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών ζωικών προϊόντων.
 

Τι κάνουν οι εταιρείες

Οι περισσότερες εταιρείες ζωικών προϊόντων αυτή τη στιγμή σιωπούν. Η νέα καλλιεργητική περίοδος όμως έχει ήδη ξεκινήσει και αν δεν καλλιεργηθούν τώρα τα ελληνικά κτηνοτροφικά φυτά, άλλη μία χρονιά θα πάει χαμένη. Δεν μπορούμε πλέον να περιμένουμε το πότε οι εταιρείες και ο υπουργός θα αναλάβουν τις ευθύνες τους και να κινητοποιηθούν. Με τη δική σας συμμετοχή, θα συμβάλλουμε ώστε να γίνει η χώρα μας και πάλι παραγωγική, με τρόπο μάλιστα που στηρίζει την οικονομία και προστατεύει το περιβάλλον και την υγεία μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates