Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Πρωτοβουλία Πολιτών Ιωαννίνων: «Τρόφιμα χωρίς μεσάζοντες»

Μετά από μαζική συνέλευση την Πέμπτη 22/11 στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, συγκροτήθηκε και ξεκίνησε να εργάζεται, την Τρίτη 27/11, η ανοιχτή επιτροπή της πρωτοβουλίας πολιτών για τα «τρόφιμα χωρίς μεσάζοντες».Άνεργοι, επισφαλώς εργαζόμενοι, χαμηλόμισθοι, απλήρωτοι για μήνες, όπως και το μεγαλύτερο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, αυτοαπασχολούμενοι, βλέπουμε καθημερινά να μας αδειάζουν το τραπέζι.Δεν περιμένουμε να το γεμίσει το χέρι που το αδειάζει. Δεν θα γεμίσουν το τραπέζι αυτοί που πέρασαν νόμο να πουλάνε κανονικά στα ράφια μέχρι και τα ληγμένα. Και για το δικαίωμά μας στη ζωή και την αξιοπρέπεια δεν θα δώσουμε σε αντάλλαγμα ούτε ψήφο ούτε και προσευχές.

 Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας:

-Ερχόμαστε άμεσα σε επαφή με τον παραγωγό και τον καταναλωτή παρακάμπτοντας κάθε είδους οικονομικό μεσάζοντα. Έτσι πετυχαίνουμε χαμηλές τιμές για όλους μας και για τα προϊόντα που χρειαζόμαστε.
-Πιέζουμε για να πέσουν οι τιμές γενικότερα.
-Προωθούμε τους συνεταιρισμούς καταναλωτών και παραγωγών.
-Στηρίζουμε τους παραγωγούς, τους ανέργους και τους αγώνες των εργαζομένων, τους δικούς μας αγώνες, λειτουργώντας σαν ένα κοινωνικό απεργιακό ταμείο, προωθούμε την αλληλεγγύη, την αυτοοργάνωση και την αξιοπρέπεια, όχι τη φιλανθρωπία, την εξάρτηση και την ποικιλόμορφη εκμετάλλευση.
Μπορούμε και χωρίς αυτούς!

ΠΗΓΗ: epirusgate.blogspot.gr


Advertisement

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates