Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Ετοιμάζονται εκκαθαριστικά φωτιά για αγρότες και επιχειρηματίες

Φωτιά θα είναι εφέτος τα εκκαθαριστικά σημειώματα του φόρου εισοδήματος για ορισμένες κατηγορίες φορολογουμένων, όπως αγρότες και επιχειρηματίες που πέρυσι εμφάνισαν κέρδη άνω των 30.000 ευρώ.

Αιτία, η αυξημένη προκαταβολή φόρου και η «ουρά» από πέρυσι της εισφοράς κοινωνικής αλληλεγγύης, παρ΄ όλο που φέτος δεν υπάρχει ρευστότητα και η φοροδοτική ικανότητά τους έχει εξαντληθεί.

Αναλυτικότερα, τα εκκαθαριστικά - φωτιά αναμένεται να έλθουν σε:

1. Ελεύθερους επαγγελματίες. Η προκαταβολή φόρου εισοδήματος έχει αυξηθεί για τα εισοδήματα του 2015 από 55% σε 75% ενώ για τα εισοδήματα του 2016 (δηλώσεις 2017) έχει ψηφιστεί ήδη η αύξησή της στο 100%. Στους φορολογούμενους που θα επιβαρυνθούν περιλαμβάνονται και όσοι αμείβονται με «μπλοκάκια».

2. Αγρότες. Η προκαταβολή φόρου εισοδήματος που θα πληρώσουν φέτος με την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων θα είναι αυξημένη από το 55% στο 75%.


3. Εισφορά αλληλεγγύης. Τα φυσικά πρόσωπα που το 2015 απέκτησαν εισοδήματα πάνω από 30.000 ευρώ με την εκκαθάριση της φορολογικής τους δήλωσης θα κληθούν να πληρώσουν επιπλέον φόρο εξαιτίας της αναδρομικής αύξησης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης από την 1η Ιανουαρίου 2015.

ΠΗΓΗ: ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates