Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

2ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας

Στις 4 και 5 Νοεμβρίου, η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ διοργανώνει στην Αθήνα, στο Ζάππειο Μέγαρο, το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας με θέμα: “Οι αγρότες και οι οργανώσεις τους επιχειρούν και σηματοδοτούν την επανεκκίνηση της αγροτικής οικονομίας”. 

Σε μία κομβική στιγμή για τον γεωργικό τομέα της χώρας, ενόψει της εφαρμογής δύσκολων ειλημμένων δεσμεύσεων και μέτρων, οι Έλληνες αγρότες και οι οργανώσεις τους επιθυμούν να συνδράμουν στην επανεκκίνηση της αγροτικής οικονομίας και στον σχεδιασμό των επόμενων βημάτων μίας πορείας που θα πρέπει και μπορεί να οδηγήσει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της επιχειρηματικότητας του τομέα. 

Σε αυτό το πλαίσιο, αρχικός στόχος του συνεδρίου είναι να πραγματοποιηθεί μια λεπτομερής καταγραφή και ανάλυση της κατάστασης της ελληνικής γεωργίας και στην συνέχεια να συζητηθούν οι κατάλληλες πολιτικές και τα χρηματοδοτικά εργαλεία που θα υποστηρίξουν επιχειρηματικά τους Έλληνες αγρότες και τις οργανώσεις τους. Προσθετικά, θα τεθούν οι προϋποθέσεις, το πλαίσιο και οι προτεραιότητες ενός εθνικού στρατηγικού σχεδιασμού για την ελληνική γεωργία. Είναι σημαντικό το σχέδιο που θα προκύψει να στηρίζεται σε αναλυτικές μεθόδους μέτρησης, παρακολούθησης και αξιολόγησης των συνιστωσών του προκειμένου ουσιαστικά να επανεκκινεί την αγροτική οικονομία της χώρας. 

Συνεπώς θεμελιώδης στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι να αναδειχθεί ένα νέο, ποιοτικά και ποσοτικά μετρήσιμο μοντέλο γεωργίας που θα δημιουργεί προϋποθέσεις βιώσιμης επιχειρηματικότητας. Ένα χρόνο μετά, το προτεινόμενο μοντέλο θα επαναξιολογηθεί , στο πλαίσιο του 3ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ , το οποίο θα πραγματοποιηθεί από κοινού με το Συνεδρίο των Ευρωπαίων Γεωργών των Ευρωπαϊκών Αγροτικών Οργανώσεων. Στο πλαίσιο του 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου θα παρουσιαστούν εισηγήσεις από εξέχοντες εκπρόσωπους του αγροτικού και συνεταιριστικού τομέα της Ελλάδας Λ. Κηφισίας & Παραδείσου 2, Μαρούσι ΤΚ: 15125 Τ: 2130187300 F: 2130187399 E: info@c-gaia.gr www.c-gaia.gr και της ΕΕ, έγκριτους πανεπιστημιακούς, ενώ μηνύματα προς τους προσκεκλημένους θα απευθύνουν υψηλοί αξιωματούχοι των κοινοτικών οργάνων της ΕΕ. Η συμμετοχή αναμένεται και φέτος να ανέλθει σε πάνω από 600 άτομα: εκπροσώπους και στελέχη των αγροτικών συνεταιριστικών οργανωσεων της χώρας, της πολιτικής ηγεσίας, των αγροτικών περιφερειών, παράγοντες του αγροδιατροφικού τομέα, ακαδημαϊκούς και ερευνητές. 

Παράλληλα, στο χώρο του Ζαππείου Μεγάρου θα φιλοξενηθεί έκθεση αγροτικών προϊόντων από συνεταιριστικές επιχειρήσεις παραγωγής και μεταποίησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates