Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Σχολεία Αγρού...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μια νέα μέθοδος γεωργικής εκπαίδευσης, πρωτοποριακή όχι μόνο για τα ελληνικά αλλά και για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, θα αρχίσει να εφαρμόζεται την άνοιξη του 2015 στην Ελλάδα. Η μέθοδος, που ονομάζεται «Σχολεία Αγρού», αφορά την παροχή γεωργικής εκπαίδευσης σε βαμβακοπαραγωγούς και παραγωγούς ρυζιού στο φυσικό χώρο δράσης των γεωργών, δηλαδή στο χωράφι. Οι εκπαιδεύσεις θα προσφέρονται από ομάδες καταρτισμένων επιστημόνων διαφόρων ειδικοτήτων και θα εστιάζουν στις πραγματικές ανάγκες των γεωργών.

Ήδη ένας μεγάλος αριθμός παραγωγών έχει εκδηλώσει επιθυμία συμμετοχής στα Σχολεία Αγρού, ενώ η ζήτηση παρουσιάζει αυξητική τάση. Οι γεωργοί κατανοούν την αναγκαιότητα της εκπαίδευσης για την επαγγελματική τους επιτυχία και φαίνονται πρόθυμοι να συμμετέχουν σε ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Καθημερινά, στο e-mail field.schools.greece@gmail.com ή στο τηλέφωνο 2310 471544, γεωργοί από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας ζητούν πληροφορίες ή αποστέλλουν το ειδικό έντυπο συμμετοχής. Επίσης, υπάρχει ήδη ενδιαφέρον από γεωπόνους, που επιθυμούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα ως εκπαιδευτές.

Τα πρώτα Σχολεία Αγρού θα αφορούν τις καλλιέργειες του βαμβακιού και ρυζιού. Η συμμετοχή των γεωργών είναι δωρεάν, ωστόσο, λόγω της υψηλής ζήτησης - αναγκαστικά - θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Το πρόγραμμα «Σχολεία Αγρού» αποτελεί μια ανοικτή μορφή γεωργικής εκπαίδευσης και περιμένει κάθε γεωργό - γυναίκα ή άνδρα, οποιασδήποτε ηλικίας - που ενδιαφέρεται να αποκτήσει νέες γνώσεις, να αυξήσει την ανταγωνιστικότητά του και να βελτιώσει την ικανότητά του να αντιμετωπίζει τα προβλήματα που εμφανίζονται στις καλλιέργειές του.

Τα Σχολεία Αγρού εντάσσονται στο έργο «Ανάπτυξη και εφαρμογή μιας εναλλακτικής μεθόδου διάχυσης γνώσης στους γεωργούς για ζητήματα ολοκληρωμένης διαχείρισης καλλιεργειών: Τα Σχολεία Αγρού» που χρηματοδοτείται από την πράξη «Εκπόνηση σχεδίων ερευνητικών και τεχνολογικών αναπτυξιακών έργων καινοτομίας (ΑγροΕΤΑΚ)» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013», και υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπό την επίβλεψη του Ινστιτούτου Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων του ΕΛΓΟ-Δήμητρα.

Παρακαλούνται οι βαμβακοπαραγωγοί και οι παραγωγοί ρυζιού που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τα εκπαιδευτικά προγράμματα να επικοινωνήσουν στο e-mail: field.schools.greece@gmail.com, στο τηλέφωνο: 2310471544 (εσωτερικό: 176) ή στο κινητό: 6934220146 ή στο facebook στη σελίδα “Σχολεία Αγρού”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates