Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Αποφασίζουν για κινητοποιήσεις οι Οργανώσεις Παραγωγών εσπεριδοειδών Αργολίδας

Στις 7 Ιανουαρίου 2015 συνήλθαν σε σύσκεψη οι Οργανώσεις Παραγωγών του Νομού Αργολίδας και συζήτησαν τα προβλήματα που υπάρχουν στην διακίνηση των πορτοκαλιών. Τα θέματα πού συζητήθηκαν και οι προβληματισμοί πού τέθηκαν ήταν:

α) Η χυμοποίηση των πορτοκαλιών μέσω της συνδεδεμένης ενίσχυσης στην παραγωγή από 1-1-2015.

β) Η συνέχιση της δωρεάν διανομής με νέες ποσότητες από 1-1-2015, εξαιτίας της αναταραχής πού επικρατεί στις διεθνείς αγορές από τα μέτρα πού πήρε η Ρωσία για τα οπωροκηπευτικά.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, έγινε συζήτηση επ’ αυτών των θεμάτων και αναφέρθηκαν οι ενέργειες πού έπρεπε να έχουν γίνει από το Ελληνικό Κράτος και τούς υπευθύνους στον τομέα αυτό κατά το χρονικό διάστημα από Σεπτέμβριο έως Δεκέμβριο 2014. Κατόπιν επικοινωνίας μας στο διάστημα αυτό με τους υπευθύνους του ΥΠΑΑΤ, είχαμε λάβει την διαβεβαίωση ότι όλα έβαιναν καλώς και ότι άμεσα θα υπήρχε εγκύκλιος του ΥΠΑΑΤ, πού θα αφορούσε την συνδεδεμένη ενίσχυση στην χυμοποίηση των πορτοκαλιών και τον τρόπο παράδοσής των στίς βιομηχανίες χυμού.

Παρόλα αυτά αποφάσισαν μόνοι τους τις ποσοτικές παραδόσεις και την αξία ανά στρέμμα, χωρίς να λάβουν υπόψιν τους τις προτάσεις μας.

Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτε απολύτως, με αποτέλεσμα να χάνονται χρήματα για τούς παραγωγούς του Νομού πού ήδη βρίσκονται σε απόγνωση.

Τελευταία ενημέρωση αναφέρει εκ νέου ότι θα δοθεί λύση την προσεχή Παρασκευή.

Οι Οργανώσεις Παραγωγών αποφάσισαν να προβούν σε όποιες μορφές κινητοποιήσεων χρειαστούν, έάν δεν επιλυθούν άμεσα τα παραπάνω προβλήματα.

ΠΗΓΗ: ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates