Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Μαζική σύσκεψη αγροτοκτηνοτρόφων στην Αρτα

Με μαζική συμμετοχή αγροτοκτηνοτρόφων έγινε την Τετάρτη η σύσκεψη που συγκάλεσε η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Αρτας (ΟΑΣΝΑ), στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, με κύριο ζήτημα τις επιπτώσεις από το ρωσικό εμπάργκο και την αντιαγροτική πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ. 
Στην ομιλία του, ο πρόεδρος της ΟΑΣΝΑ, Βαγγέλης Μπέτσας, σημείωσε μεταξύ άλλων την ανάγκη «να συγκροτηθούν δυναμικοί Αγροτικοί Σύλλογοι, ώστε να οργανωθεί με τον καλύτερο τρόπο ο αγώνας διεκδίκησης της απορρόφησης της παραγωγής και του εισοδήματος επιβίωσης».

Παίρνοντας στη συνέχεια το λόγο ο Δημήτρης Ξυλογιάννης, μέλος του ΔΣ της ΟΑΣΝΑ, αναφέρθηκε στα προβλήματα που προκαλεί το ρωσικό εμπάργκο στην απορρόφηση της παραγωγής των ακτινιδίων και ζήτησε να παρθούν άμεσα μέτρα απορρόφησης της παραγωγής, καλύπτοντας τους παραγωγούς με τιμές πάνω από το κόστος. Παρεμβάσεις έκαναν, επίσης, ο αντιπρόεδρος της ΟΑΣ Αιτωλοακαρνανίας και βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Μωραΐτης, καθώς και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αρτας,Γιάννης Γάλλιος. Στο τέλος της σύσκεψης συγκροτήθηκε επιτροπή αγώνα για την καλύτερη οργάνωση του αγώνα και εγκρίθηκε ομόφωνο ψήφισμα.Το πρόγραμμα δράσης που κατέληξαν οι αγροτοκτηνοτρόφοι είναι το εξής:

Αντιπροσωπεία τους θα συμμετάσχει αύριο στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ για τη ΔΕΘ. Συμμετοχή στη σύσκεψη του Εργατικού Κέντρου Αρτας, τη Δευτέρα 8 Σεπτέμβρη. Διαμαρτυρία την Τετάρτη 10 Σεπτέμβρη στην Εφορία Αρτας, στις 11 το πρωί ενάντια στο ΕΝΦΙΑ και τα χαράτσια. Παραστάσεις διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Ενότητα Αρτας και στον ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΠΗΓΗ: epirusgate.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates