Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

"Σε λαθρεμπόριο ζώων οφείλεται ο καταρροϊκός"

Σε πιθανή λαθραία εισαγωγή μολυσμένων προβάτων αποδίδει ο δήμος Κέρκυρας την εμφάνιση πολλών κρουσμάτων καταρροϊκού πυρετού σε πρόβατα που εκτρέφουν κτηνοτρόφοι της Κέρκυρας.

Η συγκεκριμένη νόσος που έχει καταγραφεί σε πολλά σημεία του νησιού, πλήττει τον πληθυσμό των προβάτων αλλά δεν έχει καμία επίπτωση στον άνθρωπο ούτε και στα παραγόμενα προϊόντα της εκτροφής (κρέας, γάλα, τυρί κλπ.).

Όπως αναφέρει το corfupress.com, ο δήμος ζητά από την κυβέρνηση αποζημιώσεις στους πληγέντες κτηνοτρόφους. Το πλήγμα στην κτηνοτροφία δεν είναι αμελητέο, καθώς εάν ένα ζώο προσβληθεί, έχει πιθανότητες έως 10% να ψοφήσει, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις η πιθανότητα αυτή φτάνει μέχρι και το 50%, ανάλογα με την κατάσταση του ζώου.

Η εμφάνιση κατορροϊκού πυρετού έχει στοιχίσει μέχρι στιγμής στην ελληνική κτηνοτροφία αρκετές χιλιάδες ζώα φέτος, ενώ πολλές είναι οι απώλειες και στην Κέρκυρα χωρίς ωστόσο να υπάρχει ακριβής καταγραφή. Πάντως, οι κτηνίατροι κάνουν λόγο για ηπιότερο στέλεχος του ιού φέτος, σε σχέση με το στέλεχος που είχε εντοπιστεί σε αντίστοιχες επιδημίες τα έτη 2000, 2001 και 2008.

Ωστόσο, το οικονομικό πλήγμα στους κερκυραίους κτηνοτρόφους και παραγωγούς προϊόντων κτηνοτροφίας δεν είναι αμελητέο από την απώλεια στελεχών, ενώ ο Δήμος Κέρκυρας ανακοίνωσε ότι σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων θα ασκηθούν πιέσεις στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για να εγκριθούν και δοθούν αποζημιώσεις σε όσους έχουν πληγεί.

ΠΗΓΗ: ΠΑΣΕΓΕΣ

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    Αναγνώστες

     
    Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates