Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Διπλή απειλή για την Φέτα

Αντιμέτωποι με κινδύνους που την απειλούν με… εξαφάνιση είναι και πάλι η Φέτα. Το αγαπημένο τυρί των ελλήνων μπήκε και πάλι για τα καλά «στο μάτι» των ανταγωνιστριών χωρών, όπως άλλωστε συνέβη και στο παρελθόν και οι εξελίξεις απειλούν να συμπαρασύρουν στην καταστροφή έναν ολόκληρο κλάδο, την αιγοπροβατοτροφία. Σημαντικές πρωτοβουλίες αναλαμβάνει για το θέμα ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ).

Ο πρώτος και βασικός κίνδυνος έρχεται από το εξωτερικό και συγκεκριμένα τον Καναδά. Συγκεκριμένα κατά την πρώτη μετά τις θερινές διακοπές εβδομαδιαία συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποφασίστηκε ότι στις διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία ελευθέρου εμπορίου με τον Καναδά η ΕΕ δεν θα επιμείνει στην απαίτηση να μην επιτρέπεται η παραγωγή προϊόντων με γνωστές ονομασίες προέλευσης, όπως η φέτα ή η ιταλική Γκοργκοντζόλα από Καναδούς παραγωγούς.

Του Αλέξανδρου Μπίκα

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στην ηλεκτρονική έκδοση του Αγροτικού Συνεργατισμού που κυκλοφορεί

ΠΗΓΗ: ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates