Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Υπεγράφη η απόφαση για την καταβολή των ενισχύσεων de minimis

Αθήνα, 22 Ιανουαρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Υπογράφηκε σήμερα από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Καθηγητή Αθανάσιο Τσαυτάρη η απόφαση (συνημμένη) για τον καθορισμό της καταβολής του de minimis στους κτηνοτρόφους, η οποία αρχίζει αμέσως μετά τη δημοσίευσή της.
Η καταβολή της ενίσχυσης αρχίζει από τους βοοτρόφους και αιγοπροβατοτρόφους των πεδινών περιοχών για τους οποίους έχουν ολοκληρωθεί οι διασταυρωτικοί έλεγχοι με βάση τα στοιχεία του ΟΣΔΕ 2012. Αμέσως μετά, με την ολοκλήρωση των διασταυρωτικών ελέγχων με τα επικαιροποιημένα στοιχεία που δήλωσαν οι χοιροτρόφοι και πτηνοτρόφοι με την Κτηνιατρική Βάση Δεδομένων (ΚΒΔ) και το Υπουργείο Οικονομικών θα καταβληθεί η ενίσχυση και σε αυτούς τους δικαιούχους.
Τέλος, αμέσως μετά θα γίνει η πληρωμή του de minimis για τους βοοτρόφους και αιγοπροβατοτρόφους των ορεινών περιοχών, η οποία και θα γίνει μαζί με την πληρωμή του άρθρου 68 του έτους 2012.
Το συνολικό ποσό που θα διατεθεί στους κτηνοτρόφους ανέρχεται συνολικά σε 30 εκατ. ευρώ (25 εκατ. € de minimis συν 5 επιπλέον στο πλαίσιο του άρθρου 68, όπως προβλέπεται από την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής).
Με αφορμή την υπογραφή της απόφασης ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης δήλωσε: «Υλοποιούμε με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχουμε εξαγγείλει την πληρωμή του de minimis στους κτηνοτρόφους για τη στήριξή τους σε μια κρίσιμη περίοδο όπου οι τιμές των ζωοτροφών δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα στις εκμεταλλεύσεις τους. Μέσα στη δύσκολη συγκυρία λάβαμε την έγκριση από τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και εξευρέθηκαν οι αναγκαίοι πόροι για την υλοποίηση του προγράμματος. Υπενθυμίζουμε ότι τα χρήματα αυτά αφορούν το μηχανισμό de minimis για το 2012».


Επισυνάπτεται η απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates