Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΩΔΩΝΗΣ


Η σκανδαλώδης, εν κρυπτώ, πώληση - εκχώρηση του υγιούς τμήματος της δημόσιας Αγροτικής Τράπεζας στην ιδιωτική τράπεζα Πειραιώς, οι επιπτώσεις στην αγροτική οικονομία και την αναπτυξιακή διαδικασία βρέθηκαν στο επίκεντρο της ανοιχτής συζήτησης – διαβούλευσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ με εκπροσώπους κοινωνικών φορέων. Στην συζήτηση κλήθηκαν και συμμετείχαν εκπρόσωποι των τραπεζοϋπαλλήλων και των αγροτών, των εργαζομένων στις κρατικοσυνεταιριστικές επιχειρήσεις της ΑΤΕ και των διοικητικών συμβουλίων, Ε.Κ. και συνδικάτων των περιοχών τους, Δήμαρχοι και εκπρόσωποι του Ά βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και εκπρόσωποι ενώσεων προστασίας καταναλωτών.

Τον Νομό Άρτας εκπροσώπησαν ο Δήμαρχος Άρτας και Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου, Παπαλέξης Ιωάννης, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Άρτας – Φιλιππιάδας, Γκίζας Νικόλαος και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ -ΕΚΜ, Όλγα Γεροβασίλη.

Σε ό,τι αφορά στην Ήπειρο, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο επιχειρούμενο ξεπούλημα της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗΣ και στις συνέπειες που θα έχει ενδεχόμενη ιδωτικοποίησή της στην οικονομική δραστητριότητα της περιοχής και ειδικότερα στους Ηπειρώτες κτηνοτρόφους καθώς και στους εργαζόμενους της Αγροτικής Βιομαηχανίας Γάλακτος.

Στην συζήτηση παρενέβη και ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας μεταξύ άλλων:

«Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα μεγάλο σκάνδαλο. Σε ένα σκάνδαλο που προδίδει ότι αυτοί που πραγματικά κυβερνάνε τη χώρα, δεν είναι οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί των τριών κομμάτων. Αυτοί που πραγματικά κυβερνάνε τη χώρα, είναι μια ομάδα φτωχευμένων τραπεζιτών οι οποίοι παίρνουν τις κρίσιμες αποφάσεις, διατηρούν ζωντανές τις τράπεζές τους με ζεστό δημόσιο χρήμα, προχωρούν σε αποφάσεις οι οποίες προκαλούν τους Έλληνες πολίτες.»

Όλγα Γεροβασίλη


Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Άρτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates