Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

ΣΕΚ: Σε βάρος της κτηνοτροφίας η απόφαση για την Αγροτική Τράπεζα

«Την τραγική κατάσταση που βρίσκεται η κτηνοτροφία της χώρας μας έρχεται να συμπληρώσει η απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης για την διάλυση της ΑΤΕ, χαρίζοντας στην ουσία το καλό κομμάτι της στην ΠΕΙΡΑΙΩΣ και εκκαθαρίζοντας το προβληματικό», επισημαίνει σε σχετική του ανακοίνωση ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας.

Οι πολιτικές ευθύνες είναι τεράστιες, συμπληρώνει ο ΣΕΚ και συνεχίζει: «Η ΑΤΕ BANK τα τελευταία χρόνια λειτουργούσε πολύ περισσότερο σαν BANK παρά σαν ΑΓΡΟΤΙΚΗ.

Παρόλα αυτά αποτελούσε το τελευταίο αποκούμπι για τους κτηνοτρόφους και αγρότες της χώρας.


Μεταβιβάζοντας τα περιουσιακά στοιχεία της ΑΤΕ στην Τράπεζα Πειραιώς, μεταβιβάζουν ταυτόχρονα όλα τα εμπράγματα δικαιώματα επί κινητών και ακινήτων των κτηνοτρόφων, αγροτών και συνεταιρισμών, συνεχίζοντας την ομηρία στην έγγεια περιουσία τους, που με απαράδεκτο και αυθαίρετο τρόπο είχε κάνει η ΑΤΕ.


Οδηγούν τον πολύ κρίσιμο κρίκο της κτηνοτροφίας μας, ιδιαίτερα της ΦΕΤΑΣ και της οικονομίας της Ηπείρου, την ΔΩΔΩΝΗ σε ξεπούλημα μέσω του εκκαθαριστή αντί να παραχωρήσουν το ποσοστό μετοχών της που κατέχει η ΑΤΕ στις Συνεταιριστικές Οργανώσεις της Ηπείρου και τους κτηνοτρόφους, σύμφωνα και με την πρόταση που έχουν υποβάλει στην ΑΤΕ.


Παύει να υπάρχει πια έστω και αυτό το μεσοβέζικο εργαλείο αγροτικής πίστης για την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας της χώρας όπως ήταν η ΑΤΕ.

 
Αν θέλει η Κυβέρνηση πραγματικά να διασώσει και στηρίξει την κτηνοτροφία όπως πολλές φορές έχει διακηρύξει ο Πρωθυπουργός κος Σαμαράς πρέπει:
 
1) Να διαγράψει τώρα τα χρέη των κτηνοτρόφων προς την ΑΤΕ (800 -900 εκατ.) και να κάνει άρση όλων των υποθηκών και δεσμεύσεων επί της κινητής και ακίνητης περιουσίας τους.
2) Να παραχωρήσει το ποσοστό μετοχών που κατέχει η ΑΤΕ στην ΔΩΔΩΝΗ, στις Συνεταιριστικές Οργανώσεις της Ηπείρου οι οποίες έχουν καταθέσει συγκεκριμένη οικονομική πρόταση.
3) Να δημιουργηθεί άμεσα ένα χρηματοδοτικό εργαλείο άσκησης αγροτικής πίστης, υπό κρατικό έλεγχο (πραγματική ΑΤΕ) για την στήριξη ανάπτυξης της αγροτικής οικονομίας και κτηνοτροφίας». 
ΠΗΓΗ: ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates