Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Ερώτηση Ν. Τσούκαλη για τη διάθεση των ακτινιδίων


Ερώτηση προς τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κατέθεσε ο βουλευτής Αχαΐας της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Νίκος Τσούκαλης, σχετικά με την διάθεση των ελληνικών ακτινιδίων. Ακολουθεί η ερώτηση:
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης Άρτας, ορίστηκε ως ημερομηνία συγκομιδής των ακτινιδίων εμπορικής περιόδου 2010-2011 η 12η Οκτωβρίου 2010.
Παρόλο όμως που η συγκομιδή έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, τα ελληνικά ακτινίδια δεν έχουν ακόμα φθάσει στα ράφια των πολυεθνικών εταιρειών λιανικού εμπορίου, τα οποία εξακολουθούν να πωλούν μόνο ακτινίδια Ν. Ζηλανδίας αντί τιμών 2,99-3,19 ευρώ το κιλό.
Η απουσία ελληνικών ακτινιδίων από το λιανικό εμπόριο τη στιγμή που οι τιμές των παραγωγών διακυμάνθηκαν φέτος από 0,40-0,52 ευρώ/κιλό, τιμές ιδιαίτερα συμφέρουσες για τον καταναλωτή, εγείρει ερωτήματα.
Η πρακτική των πολυεθνικών εταιρειών αποβαίνει τελικά εις βάρος των Ελλήνων παραγωγών οι οποίοι πασχίζουν για να διαθέσουν τους 80.000 τόνους της φετινής παραγωγής, αλλά και των καταναλωτών οι οποίοι πληρώνουν περισσότερα για λιγότερο ποιοτικά φρούτα καθώς η συγκομιδή των ακτινιδίων Ν. Ζηλανδίας πραγματοποιείται μέχρι το Μάιο.
Κατόπιν των ανωτέρω,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
- Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε ώστε να ενισχύσετε την άμεση διάθεση των ελληνικών ακτινιδίων στη χώρα μας, καταπολεμώντας πρακτικές καρτέλ των μεγάλων αλυσίδων λιανικής πώλησης;
- Με ποιους τρόπους προωθείτε τα ελληνικά ακτινίδια στο εξωτερικό- τόσο στην ΕΕ όσο και ευρύτερα; Θεωρείτε επιτυχημένη την έως σήμερα πολιτική προώθησης των ελληνικών εξαγωγών ακτινιδίων;

ΠΗΓΗ: erevnanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates