Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Μ. Αποστολάκη: Σε δυο δόσεις οι επιδοτήσεις, Οκτώβριο και Δεκέμβριο


Φέτος είναι η πρώτη φορά που ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα προχωρήσει εγκαίρως στην καταβολή των ενιαίων ενισχύσεων των αγροτών, ανέφερε η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μιλένα Αποστολάκη, την Κυριακή στην Πάτρα όπου συμμετείχε σε σύσκεψη με εκπροσώπους των αγροτικών ενώσεων της περιοχής. Όπως είπε η καταβολή του πρώτου μισού των ενισχύσεων θα γίνει εντός του Οκτωβρίου και το υπόλοιπο μισό μέχρι το Δεκέμβριο.
Επίσης, η υφυπουργός κατά την διάρκεια της συζήτησης τόνισε ότι η ενίσχυση των αγροτικών συνεταιρισμών και η θωράκιση της επαγγελματικής ισχύος των παραγωγών, θα μπορέσουν να διασφαλίσουν τιμές ανταγωνιστικές και να εξαφανίσουν τις μεγάλες διαφορές τιμής από το χωράφι στο ράφι. Μάλιστα η κα Αποστολάκη έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον τρόπο λειτουργίας των αγροτικών συνεταιρισμών και Ενώσεων, προαναγγέλλοντας αλλαγές.

Συγκεκριμένα ανέφερε «ότι το σημερινό μοντέλο με τους 6500 συνεταιρισμούς και τις 154 ενώσεις είναι ένα μοντέλο που δεν αντιστοιχεί, ούτε στο μέγεθος της χώρας, ούτε στις ανάγκες της και πρέπει να υποκατασταθεί από υγιείς διάφανες και αποτελεσματικές δομές συνεταιριστικής οργάνωσης, που θα υποστηρίξουν τον αγρότη, την παραγωγή του και θα παίξουν ρόλο κλειδί στη διακίνηση και εμπορία των προϊόντων».

Στην συνέχεια η Μιλένα Αποστολάκη υπογράμμισε ότι πρέπει να ενισχυθεί η ελληνική γεωργία και η παραγωγή, καθώς, όπως είπε, παρατηρείται μείωση στο αγροτικό εισόδημα και στην απασχόληση. Μάλιστα όπως τόνισε «την πτωτική τάση πρέπει να την σταματήσουμε άμεσα με πολιτικές».


ΠΗΓΗ: ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates