Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Κόλλιας: Το ΠΑΣΟΚ καταργεί την απόφαση για δωρεάν ενεργοποίηση των δικαιωμάτων.

«Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ καταργεί την απόφαση που είχε υλοποιήσει η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για απαλλαγή όλων των κατά κύριο επάγγελμα και συνταξιούχων αγροτών από το κόστος ενεργοποίησης των δικαιωμάτων τους», δήλωσε ο γραμματέας Αγροτικού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, σχετικά με τη χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου για την ενεργοποίηση των ατομικών δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης.
Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου:

1. Οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες με δικαιώματα άνω των 10.000 ευρώ και οι συνταξιούχοι αγρότες με δικαιώματα άνω των 5.000 ευρώ θα επιβαρυνθούν εξ' ολοκλήρου με το κόστος ενεργοποίησης των δικαιωμάτων της ενιαίας ενίσχυσης.

2. Για όλους τους υπόλοιπους, με δικαιώματα χαμηλότερα από τα προαναφερθέντα, το Υπουργείο δεν διευκρινίζει εάν τα 70 ευρώ που θα τους προκαταβάλει αρκούν για να καλύψουν το κόστος ενεργοποίησης.

3. Δεν υπάρχει καμία λογική στη διαφοροποίηση των δικαιωμάτων ανάμεσα σε κατά κύριο επάγγελμα και συνταξιούχους αγρότες. Εκτός εάν θεωρεί η Κυβέρνηση ότι τα, κατά μέσο όρο, 413 ευρώ που παίρνουν 860.000 συνταξιούχοι του ΟΓΑ είναι πλουσιοπάροχα.

4. Δεν γίνεται καμία μνεία στην από 2/3/2010 ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ, σύμφωνα με την οποία αιτήσεις που αφορούν φυτικό κεφάλαιο χωρίς μεταβολές ή τροποποιήσεις, μπορούν να υποβάλλονται, χωρίς αναφορά στο κόστος ενεργοποίησης, απ' ευθείας στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Αντίθετα, στην απόφαση του Υπουργείου αναφέρεται ότι "εφόσον απαιτείται, η αίτηση πρέπει να συνοδεύεται με μεταβολή στην ψηφιοποίηση των αγροτεμαχίων", υπονοώντας ότι όλες οι αιτήσεις πρέπει να υποβληθούν στις ΕΑΣ.

5. Το Υπουργείο δεν προσδιορίζει ούτε ποιος θα καθορίσει το κόστος ενεργοποίησης, ούτε βεβαίως και το ύψος του. Όσον δε αφορά στους μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, δεν γίνεται καμία μνεία σε ενιαίο ανώτατο όριο κόστους ενεργοποίησης.

6. Η απόφαση του Υπουργείου να καταθέσει το ποσό των 70 ευρώ απευθείας στους δικαιούχους και όχι στον φορέα πιστοποίησης ή στις πύλες εισαγωγής, γεννά εύλογα ερωτηματικά, τόσο ως προς το κόστος, όσο και ως προς τον φορέα. Οι δηλώσεις παραγόντων των ΕΑΣ ότι τα 70 ευρώ δεν αρκούν για να καλύψουν τα έξοδα εργασίας προεξοφλούν ότι οι αγρότες μας θα κληθούν να καταβάλουν επιπρόσθετο κόστος.


Καλούμε το Υπουργείο να αναθεωρήσει την απόφασή του και να απαλλάξει όλους τους κατά κύριο επάγγελμα και τους συνταξιούχους αγρότες από το κόστος ενεργοποίησης των δικαιωμάτων της ενιαίας ενίσχυσης".

ΠΗΓΗ: ΠΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates